20181003_151342

Όσο το Σύνταγμα εξακολουθεί να προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που επιλέγουν την ηγεσία της δικαιοσύνης, πρέπει να ισχύουν αυστηρά κριτήρια αξιοσύνης, κύρους και επιστημονικής επάρκειας τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα μηνύματα που εκπέμπει η επιλογή ενός δικαστή που δεν συγκεντρώνει τα απαραίτητα υψηλά προσόντα και το ηθικό κύρος, ερμηνεύονται στις κατώτερες βαθμίδες των δικαστών ως επιταγές συμμόρφωσης στις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στην αίθουσα Γερουσίας της Παλαιάς Βουλής στην εκδήλωση των ενώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, καθώς όπως σημείωσε «δεν αρκεί πλέον να αναδεικνύουμε τους ευνοουμένους μας στην ηγεσία ενός δικαστηρίου, αλλά μπορούμε στη συνέχεια να τους διορίζουμε και συμβούλους παρά τω πρωθυπουργώ, προκειμένου πια να μην αιωρείται καμία αμφιβολία ότι ο μηχανισμός ποδηγέτησης των δικαστών παραμένει παρών και άγρυπνος, διαρκής αλλά και ενισχυμένος, αφού έχει πια επισήμως εγκατασταθεί και στην ανώτερη βαθμίδα της κυβέρνησης».

«Οι εχθροί της δημοκρατίας, στις περιπτώσεις αυτές είναι οι δημαγωγοί που εκμεταλλεύονται τον φόβο που διακατέχει σήμερα ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης,  φόβο απέναντι σε έναν κόσμο που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι «οι δημαγωγοί αυτοί ή λαϊκιστές, αφού καταλάβουν, με όχημα τη λαϊκή ψήφο, την εξουσία εγκρίνουν, μέσα από την πλειοψηφία που διαθέτουν στο κοινοβούλιο, μέτρα που αποδυναμώνουν τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς που τους επέτρεψαν να γίνουν κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο κ. Καμίνης ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε προς τους λειτουργούς της δικαιοσύνης: «απέναντι σε όσους απειλούν την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας δεν είστε μόνοι σας. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα που έχοντας διδαχτεί από τα πικρά μαθήματα του παρελθόντος, πρόσφατου και απώτερου, είναι αποφασισμένες να δώσουν σκληρή μάχη», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.  

Ημερομηνία: 
Τετ, 03/10/2018 - 15:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.