04 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018 15:00

Digital skills-New workshops on the block!

Μέσα στο νέο ψηφιακό μας κόσμο, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως “Digital Citizen”!

Το φθινόπωρο έφτασε κι εμείς στο INNOVATHENS powered by Samsung ξεκινάμε δυναμικά τη σεζόν με ολοκαίνουρια Digital skills workshops μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε νέες ψηφιακές δεξιότητες και θα έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία.

Θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς «έξυπνα» το διαδίκτυο; Να μπορείς να εντοπίζεις τα fake news; Να εξελίξεις τις γνώσεις σου στο Adobe Illustrator; Αν ναι, σε περιμένουμε! Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας κι εμείς είμαστε εδώ για σένα!

*Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

-Information Skills | 5, 8 & 9 Οκτωβρίου

*Σε συνεργασία με το MEDIA LITERACY INSTITUTE (MLI)

Εισηγήτριες: Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Κατερίνα  Χρυσανθοπούλου

Μέσω πρακτικών μαθημάτων, θα μάθουμε τρόπους έξυπνης χρήσης του διαδικτύου για την αποτελεσματική αναζήτηση και χρήση των πληροφοριών που χρειαζόμαστε καθημερινά (για ενημέρωση, εργασία, δημιουργία κ.ά.). Θα εστιάσουμε σε μηχανές αναζήτησης, έξυπνους τρόπους εντοπισμού συναφών πληροφοριών, repositories, διασταύρωση πηγών, έλεγχο και εγκυρότητα πληροφοριών.

Ημερομηνίες: 5, 8 και 9 Οκτωβρίου

Ώρες:  18:00-21:00

Κόστος: 50 ευρώ

-Abobe Illustrator pt. 2 | 22-24 Οκτωβρίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς (Certified Expert της Adobe)

Έλα να εξελίξεις τις γνώσεις σου και να γίνεις expert στο δημοφιλέστερο πρόγραμμα κατασκευής, επεξεργασίας και διαχείρισης γραφικών της Adobe! Στο workshop, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, θα σχεδιάσουμε τις δικές μας συνθέσεις και θα φτιάξουμε διανυσματικά αρχεία (vectors) για ψηφιακή ή έντυπη χρήση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους αυτούς που γνωρίζουν ήδη τα βασικά εργαλεία του προγράμματος και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με προηγμένες τεχνικές.

Ημερομηνίες: 22 έως 24 Οκτωβρίου

Ώρες:  17:00-21:00

Κόστος: 70 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

INNOVATHENS powered by Samsung

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2 : Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα, 213 0109300

www.innovathens.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

Σχετικά με το Digital Citizen: Το Digital Citizen είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή γνώση που διοργανώνει το INNOVATHENS powered by Samsung, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο του 2018, και περιλαμβάνει workshops, συζητήσεις, ομιλίες και ημερίδες σε 4 ενότητες, η καθεμιά με διαφορετική θεματική: Digital Skills, Digital Safety, Public Opinion & Social Media και Data Journalism & Fake News.

Σχετικά με το INNOVATHENS: To INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS είναι η  Samsung Electronics Hellas,  πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής  τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες: innovathens.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,  Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»