koinoniko frontistirio (1)

Έτοιμο να στηρίξει για 7η συνεχή χρονιά μαθητές της Αθήνας, στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που και φέτος είδε έναν στους δύο μαθητές του να περνούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων και για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος). Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com  ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου - Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησα. Πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 5μμ- 8μμ, στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος). Τα μαθήματα είναι καθημερινά -Δευτέρα έως Παρασκευή- τις ώρες 16.00-21.00.

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

«Αισθάνομαι υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις καθηγητές, αμισθί, να κοπιάζουν μαζί με τα παιδιά μας για το όνειρο του κάθε μαθητή. Νιώθω διπλά υπερήφανος για τους μαθητές που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, γιατί καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη, αυτό είναι μόνο μία αρχή σε μία συναρπαστική πορεία που θα ακολουθήσει. Εμείς, ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία του θεσμού σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια δομή που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων το 2012 για την ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει υποστηρίξει ως τώρα περισσότερους από 1.200 μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον δήμο της Αθήνας, καθώς και άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων που λειτούργησε στο νεόδμητο σχολικό κτίριο του 41ου Γυμνασίου, επί της οδού Πάτμου.

«Με πολύτιμους συνεργάτες τους 64 εθελοντές καθηγητές, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει ήδη «πανηγυρίσει» σημαντικές επιτυχίες παιδιών του, που σήμερα φοιτούν έως και στην Ιατρική Σχολή. Ο δήμος Αθηναίων, συνεχίζοντας για 7η χρονιά τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, απευθύνει και φέτος κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία, ανέργους ή συνταξιούχους, που επιθυμούν να βοηθήσουν τους μαθητές οι οποίοι -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν- κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», τόνισε η αντιδήμαρχος για το Παιδί κυρία Μαρία Ηλιοπούλου.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τη σχολική χρονιά που τελείωσε, οι 32 από τους 60 μαθητές της Γ' Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές που καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρακολούθησαν μαθήματα από τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιονίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και σε πολλά τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές όπως το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, το Παιδαγωγικό, την Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία, την Πληροφορικής και τη Μαιευτική.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτούμενα  δικαιολογητικά:

1.Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών

2.Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)

3.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

4.Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

5.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

6.Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

7.Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 8624588

Ημερομηνία: 
Πεμ, 13/09/2018 - 12:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.