KYADA logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

Διεύθυνση:    Πειραιώς 35
Τηλέφωνο: 210 5246516
Fax:  210 5235671
E-mail:    seckyada@otenet.gr

 

Ποιοι είμαστε

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση.

Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 με την ονομασία Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, μια και βασική του αποστολή όταν ξεκίνησε τη δράση του ήταν η παροχή φροντίδας στον άστεγο πληθυσμό της πόλης η οποία περιελάμβανε την καθημερινή διανομή συσσιτίου καθώς και τη δυνατότητα ένταξής του σε προγράμματα φιλοξενίας. Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, η ομπρέλα των δραστηριοτήτων του άνοιξε. Έτσι, πλέον περιλαμβάνει, εκτός από τους συνανθρώπους μας που ζουν στους δρόμους της πόλης, και τους συμπολίτες μας που μπορεί να έχουν στέγη, όμως στερούνται τους βασικούς πόρους για να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα, είτε πρόκειται για μεμονωμένα άτομα είτε για οικογένειες. Έτσι, από το 2010 μετονομάστηκε σε  Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.

Εδώ υποδεχόμαστε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και να τους υποστηρίξουμε, παρέχοντάς τους βοήθεια ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική τους επανένταξη. Σήμερα, το Κέντρο έχει πάνω από 9.000 εγγεγραμμένους δικαιούχους, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 25.000 ωφελούμενα άτομα εκ των οποίων, περίπου τα μισά είναι οικογένειες με παιδιά.

Αυτό που φιλοδοξούμε, είναι το Κ.Υ.Α.Δ.Α. να αναδειχτεί σε πυρήνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη. Εξάλλου, έχοντας την έδρα του στην καρδιά της Αθήνας, δίνει το στίγμα ενός κέντρου προσιτού σε όλους, στο οποίο οι άνθρωποι που παρέχουν βοήθεια, είναι κοντά σε όσους την αναζητούν.

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΜΑΣ

Στις υπηρεσίες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. προς τους πολίτες συγκαταλέγονται:

  • Η έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης μέσω της παροχής σίτισης, στέγασης, ρουχισμού, υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ.
  • Η δημιουργία μηχανισμών πρόληψης της αστεγίας και της φτωχοποίησης.
  • Η ανάπτυξη νέων δομών έτσι ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των άστεγων και άπορων κατοίκων της πόλης.
  • Η διεξαγωγή ερευνών και μελετών και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων τους.

 

ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της υποστήριξης κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων και ομάδων. Χάρη σε αυτήν, έχει την ικανότητα να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί στην καθημερινή διαβίωση των συνανθρώπων μας η μακρόχρονη έλλειψη επαρκών πόρων. Επιπλέον, στα χρόνια της λειτουργίας του έχει αναπτύξει και δομές οι οποίες διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή αυτών των προγραμμάτων και φυσικά δρουν υποστηρικτικά στο έργο του με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο.

Από το δρόμο στην επανένταξη

Μέσα απ’ αυτό το πρόγραμμα, η Κοινωνική και η Ιατρική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.  προσεγγίζουν άστεγα άτομα στο δρόμο προωθώντας την ένταξή τους σε προγράμματα φιλοξενίας. Επιπλέον, φροντίζουν για τις βασικές ιατρικές τους εξετάσεις και τους παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη με στόχο την κοινωνική τους επανένταξη. Η προσέγγιση στο δρόμο (street work) πραγματοποιείται από δύο τουλάχιστον κοινωνικούς λειτουργούς, μία φορά τη μέρα, κάθε μέρα. Η ομάδα χαρτογραφεί τους άστεγους που διαβιούν στην πόλη, καταγράφει τις ανάγκες τους, χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης και τους ενημερώνει για τις δομές και τα προγράμματα υποδοχής τους. Ειδικά κατά τις περιόδους που απαιτείται 24ωρη παρέμβαση στο δρόμο, όπως για παράδειγμα σε ακραία καιρικά φαινόμενα ψύχους ή καύσωνα, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. και άλλες δυνάμεις του Δήμου Αθηναίων, συνασπίζονται με τις Μ.Κ.Ο. που επίσης δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υποστήριξης των αστέγων, προκειμένου να παράσχουν ακόμα πιο αποτελεσματική βοήθεια. Μάλιστα, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. λειτουργεί ως επιτελικό κέντρο συντονισμού μιας κοινής δράσης με διαφάνεια και ανοιχτή διαρκή ενημέρωση προς όλους και απ’ όλους, στο μέτρο των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε φορέας.

Φιλοξενία αστέγων

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διαθέτει δύο ξενώνες φιλοξενίας, την “Εστία των Αθηνών”,  που αποτελεί αξιοποίηση κληροδοτήματος των Π. & Τ.  Παντελίδη και ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Στον πρώτο, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 52 ατόμων και στο δεύτερο 160. Σήμερα φιλοξενούμε πάνω από 200 άτομα στα οποία παρέχουμε σίτιση, ψυχολογική υποστήριξη καθώς και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα, προσπαθούμε για την κοινωνικοποίηση των φιλοξενούμενών μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες (λέσχες ανάγνωσης, θεατρικές ομάδες, δημιουργία βιβλιοθηκών στους χώρους στέγασής τους κ.ά.), την κοινωνική δικτύωση με άλλες ομάδες (π.χ. Σχεδία), τη συμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεων (“Γκολ στη φτώχεια”, bazaar βιβλίων κ.ά.) και, στις περιπτώσεις που έχουμε τη δυνατότητα, την επανασύνδεση με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επιπλέον, προωθούμε την κοινωνική τους επανένταξη μέσω σεμιναρίων κατάρτισης και προγραμμάτων που υλοποιούνται σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και άλλους φορείς όπως το πρόγραμμα «Στέγαση-Επανένταξη» που γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας κ.λπ.

Εφόσον κάποιος επιθυμεί να φιλοξενηθεί στις συγκεκριμένες δομές, μπορεί να προσέλθει, σε πρώτη φάση, χωρίς δικαιολογητικά (προσκομίζοντας αρχικά μόνο δημόσιο έγγραφο ταυτοποίησής του) τα οποία καλείται να προσκομίσει εντός 15 ημερών προκειμένου να συνεχιστεί η φιλοξενία του (τα βασικότερα είναι ιατρική βεβαίωση ότι δεν πάσχει από λοιμώδη νοσήματα, ψυχιατρική γνωμάτευση και ποινικό μητρώο). Η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΥΑΔΑ μάλιστα, αναλαμβάνει –εφόσον είναι δυνατό- την αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση των σχετικών εγγράφων/παραπεμπτικών προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Επιπλέον η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΥΑΔΑ προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση στα άτομα αυτά ως προς την εύρεση εργασίας και τη διευκόλυνσή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες, λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που το έχουν ανάγκη.

Ανοιχτή  σίτιση

Ο Δήμος Αθηναίων, από το 1999, παρέχει καθημερινά ανοιχτό συσσίτιο, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Σήμερα, στην αυλή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., δύο φορές την ημέρα (στις 12:00 και στις 16:30), κάθε μέρα του χρόνου, χωρίς διακοπές,  προσφέρονται συνολικά περίπου 1.200 γεύματα.

Παράλληλα, το ΚΥΑΔΑ έχει αναπτύξει συνεργασίες με φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εταιρίες εστίασης, αρτοποιεία, Μ.Κ.Ο. κ.λπ. με αποτέλεσμα να δέχεται προσφορές σε μερίδες φαγητού οι οποίες διανέμονται σε μοναχικά άτομα και οικογένειες είτε προς ενίσχυση του συσσιτίου είτε μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.   Το συσσίτιο του ΚΥΑΔΑ παρέχεται δωρεάν από τη Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αλληλεγγύη στην Οικογένεια

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 σε συνεργασία με την Cosmote, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που έχει στόχο να ικανοποιήσει τις πολλαπλές ανάγκες των οικογενειών που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κρίση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην περιοχή του Μακρυγιάννη, σε ένα κτίριο - δωρεά της Αμερικανικής Λεγεώνας, το οποίο ανακαινίσθηκε έτσι ώστε να αποπνέει την οικειότητα ενός σπιτιού.

Στο πλαίσιό του, 200 οικογένειες το χρόνο (100 ανά εξάμηνο) δέχονται υλική υποστήριξη με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και οικιακής καθαριότητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επιπλέον τα μέλη των ωφελούμενων οικογενειών (που αγγίζουν περίπου τα 500), δέχονται εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική και ιατρική συμβουλευτική υποστήριξη.

Εκτός από την Cosmote η οποία καλύπτει τις ανάγκες των παραπάνω οικογενειών, αντίστοιχη χορηγία που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, έχει αναλάβει και η Δ.ΕΠ.Α. με 30 οικογένειες ανά εξάμηνο (πρόγραμμα «Πηγή Ενέργειας»). 

Κοινωνικό Φαρμακείο

Το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε  περίπου 3000 πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ανασφάλιστους. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με την πολύτιμη αρωγή της φαρμακοποιού Πολυτίμης Καλφοπούλου και η λειτουργία του βασίζεται σε δωρεές από μεγάλες εταιρείες, οργανισμούς, πρεσβείες και εκατοντάδες ιδιώτες.

Αθηναϊκή Αγορά

Λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2008 παρέχοντας είδη ένδυσης, υπόδησης, εσωρούχων και οικιακού εξοπλισμού, καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα. Σκοπός της είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης άπορων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα και ενήλικα τέκνα καθώς και μεμονωμένων ατόμων. Το πρόγραμμα υποστηρίζει περίπου 2.000 συνανθρώπους μας.

Αναδοχή Οικογενειών

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με την αρωγή του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», μέλη του οποίου έχουν αναλάβει την κάλυψη αναγκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη (μία οικογένεια κατ’ άτομο). Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι υπάρχει φυσική επαφή των υποστηρικτών με τους υποστηριζόμενους, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των τελευταίων. Το πρόγραμμα σήμερα υποστηρίζει 14 πολυμελείς οικογένειες.

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Πρόκειται για το “επιχειρησιακό κέντρο” του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μια και εκεί γίνονται η αποθήκευση, η καταγραφή και η διανομή των τροφίμων και των υπολοίπων ειδών (προϊόντα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια κ.λπ.) που παρέχονται στους ωφελούμενούς μας.  Επιπλέον εδώ φιλοξενούνται το Κοινωνικό Φαρμακείο και η Αθηναϊκή Αγορά.

Στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο του Παλιού Φρουραρχείου, στο Σταθμό Λαρίσης και η λειτουργία του ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου 2012 με σύνθημα «ό,τι σου περισσεύει, κάποιος το χρειάζεται» και όραμα να κάνει πράξη το κίνημα αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας.  Στον Κόμβο έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά τουλάχιστον 10.000 δικαιούχοι (μοναχικά άτομα και οικογένειες) ενώ από τις υπηρεσίες του ωφελούνται περίπου 26.000 άτομα στα οποία διανέμονται τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθημερινά καταγράφονται περίπου 15 νέες εγγραφές.  Όλα τα είδη που διαχειρίζεται, προέρχονται από μικρές και μεγάλες δωρεές από ιδιώτες, οργανισμούς, εταιρείες, συλλόγους και άλλους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών εμπνέει εμπιστοσύνη λόγω της ορθής διαχείρισης των δωρεών που δέχεται, η οποία εξασφαλίζεται με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού που σχεδιάσθηκε αποκλειστικά γι' αυτόν τον σκοπό, από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων. 

 

Αλληλεγγύη και Κοινωνική Επανένταξη.

Αντιμετώπιση της Φτώχειας και της Κοινωνικής Περιθωριοποίησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα που κληθήκαμε και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας,  ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016. Χρηματοδοτήθηκε 100% από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) με κονδύλια της Νορβηγίας (95,8%), της Ισλανδίας (3%) και  του Λιχτενστάιν (1,2%) και στόχος του ήταν η αντιμετώπιση της φτώχειας μέσα από την ενίσχυση των προγραμμάτων και των κοινωνικών δομών που έχει ήδη αναπτύξει ο Δήμος Αθηναίων.  Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε δύο μέρη τα οποία αφορούσαν:

Α. Στην έκδοση και διανομή 46.368 μπλοκ κουπονιών συνολικής αξίας 1.854.720€

(€40 έκαστο), τα οποία δόθηκαν σε 8 διανομές, σε περισσότερα από 3.600 νοικοκυριά (δηλαδή περίπου 9.000 άτομα). Με αυτά οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθεύονται, από καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων της επιλογής τους, βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών.  

Β. Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι της πόλης.

Σε καθημερινή βάση, μία ειδική ομάδα («Δράση στο δρόμο») πραγματοποίησε προσεγγίσεις στους δρόμους της Αθήνας προσπαθώντας να κινητοποιήσει, ενημερώσει και, όπου μπορεί, να εντάξει αστέγους σε δομές φιλοξενίας. Κατά τις προσεγγίσεις της παρείχε άμεση, πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα), παρέπεμπε σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες ενώ ενημέρωνε για προγράμματα φιλοξενίας. Μια από τις καινοτομίες του έργου της «Δράσης στο Δρόμο» ήταν η παραγωγή έρευνας η οποία οδήγησε στην εξαγωγή ιδιαιτέρως χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με το προφίλ του άστεγου πληθυσμού της πόλης.

Στο πλαίσιο του έργου υπήρξε επίσης ενίσχυση των συνεργασιών με άλλους φορείς όπως το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, τον ΟΚΑΝΑ, τη Θετική Φωνή, τη ΜΕΤΑδραση, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους Γιατρούς του Κόσμου κ.ά.

 

Πρόσθετα προγράμματα

Εκτός από τα παραπάνω, στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. αναπτύσσουμε συνεχώς σταθερές συνεργασίες με ευγενείς χορηγούς όπως το Ίδρυμα Αγγελικούση, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2016 αγκαλιάζει έμπρακτα και ουσιαστικά το έργο μας υποστηρίζοντας 10 μοναχικά άτομα και 10 οικογένειες σε μηνιαία βάση.  

Επιπλέον, πρόσφατα εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργασία –με ορίζοντα διάρκειας από το Νοέμβριο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2017- με τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα οποία προσφέρουν επίσης σε μηνιαία βάση δωροεπιταγές συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, οι οποίες διατίθενται σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Επίσης, τα δύο τελευταία χρόνια μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε» τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος προσφέρουν –τις περιόδους των γιορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα)- εορταστικά πακέτα σε οικογένειες ωφελούμενων του ΚΥΑΔΑ ανά διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Φέτος μάλιστα τα παρεχόμενα πακέτα των Χριστουγέννων σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Παράλληλα, διοργανώνουμε δράσεις (συλλογές τροφίμων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινητοποίηση φορέων κ.λπ.) που αποσκοπούν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

Θέλετε να βοηθήσετε;

Στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων δεχόμαστε και χειριζόμαστε με σεβασμό και διαφάνεια, κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, σε τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης (προϊόντα προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά κ.λπ.). Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε ενεργοί και πολύτιμοι συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας, με οποιονδήποτε τρόπο είναι στις δυνατότητές σας, μπορείτε έρθετε σε απευθείας επαφή μαζί μας.

 

Επιπλέον, το Κ.Υ.Α.Δ.Α., για την υποστήριξη των σκοπών του διατηρεί λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.

Αρ. Λογ.: 064/480000-15

IBAN: GR7701100640000006448000015

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι:


Πρόεδρος: ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

Αντιπρόεδρος: ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ ΑΣΗΜΩ (ΜΙΝΑ)

 

Μέλη:

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΘΗΝΑ) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΖΗ

ΙΩΑΝΝΑ (ΑΝΝΥ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΕΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΡΚΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.