104,6

Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας που καθηλώνουν τους δήμους, με τον "Κλεισθένη" έρχεται να τους προσθέσει και πολιτικό ζήτημα κατακερματίζοντας τα Δημοτικά Συμβούλια, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

"Ο "Κλεισθένης" ως βασικό του στόχο έχει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φέρνει τον κατακερματισμό, επενδύοντας στην αποσταθεροποίηση δοκιμασμένων δημάρχων" τόνισε ο κ. Καμίνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ RADIO 104,6 και τον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Λιάρο.

 

"Το μεγάλο πρόβλημα των δήμων είναι η γραφειοκρατία, ότι δηλαδή έχουμε τα χέρια μας δεμένα" σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι "αντί η κυβέρνηση να λύσει αυτό το διοικητικό πρόβλημα, προσθέτει την πολιτική τους αποδυνάμωση με τον πολυκερματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου".

"Αυτή την στιγμή έχουμε στους δήμους ένα μεγάλο διοικητικό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να τους διοικήσουμε. Τώρα πάνε να δημιουργήσουν και πολιτική αδυναμία. Αν ο δήμαρχος δεν έχει μία σταθερή πλειοψηφία θα πέσουμε σε μία πλήρη ακυβερνησία" υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και σημείωσε: "Το Δημοτικό Συμβούλιο σχηματίζεται από τον α' γύρο με απόλυτη αναλογική που δεν προσδιορίζει κατώφλι 3% ή 4% για να εκπροσωπηθεί κάποιος συνδυασμός", ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας ότι "συντελείται ο κατακερματισμός του Δημοτικού Συμβουλίου".

Ο κ. Καμίνης ως παράδειγμα για το ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας ανέφερε ως παράδειγμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού. "Για να καταρτίσω τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς πηγαίνω στις γειτονιές και μιλάω με τον κόσμο, μιλάω με τα τοπικά συμβούλια, τις δημοτικές κοινότητες. Ήδη έχω επισκεφθεί έξι - επτά γειτονιές. Ακούμε τους πολίτες, τι έργα θέλουν να γίνουν. Δεν είναι ανάγκη να διαλύσουμε το δήμο, να τον κάνουμε ακυβέρνητο για να κάνουμε πέντε πράγματα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Ημερομηνία: 
Δευ, 09/07/2018 - 00:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.