png

 Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τον δημοσιογράφο ΔΗΜΗΤΡΗ Τάκη

Με το δημοψήφισμα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τον ελληνικό λαό και κατάφερε ένα γερό πλήγμα στην οικονομία και τους θεσμούς, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης για τη συμπλήρωση τριών ετών από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι το δημοψήφισμα εκτός από το βαρύτατο κόστος στην οικονομία (capital controls, αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών, παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές, το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ), που έφερε όλη αυτή την φορομπηχτική πολιτική που εμποδίζει την ανάπτυξη και εξαθλιώνει τους ανθρώπους, το δημοψήφισμα είχε μεγάλο τίμημα στους θεσμούς:  "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάναμε ένα δημοψήφισμα πάνω σε κάτι που ο κόσμος δεν είχε ιδέα τι σήμαινε. Οι άνθρωποι δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι ψήφιζαν επειδή κλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα ουσιαστικά να αποφανθούν για ένα κείμενο που δεν είχε καν μεταφραστεί στα ελληνικά και δεν ήταν και η τελευταία λέξη της Επιτροπής. Όλο αυτό ήταν μία τραγική φάρσα", υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σε ερώτηση  αν αισθάνεται δικαίωση από τα γεγονότα, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: "Εκ των υστέρων ναι. Είμαστε από την πλευρά που μας δικαίωσε η ιστορία, ενώ οι πρωταγωνιστές του «όχι» έκαναν αυτή την περίφημη "κωλοτούμπα". Αλλά θέλω να πω ότι είναι μία πικρή δικαίωση επειδή άνοιξε τις βαθιές πληγές που ανέφερα στο σώμα της κοινωνίας και της οικονομίας".

Σε ερώτηση για τον «Κλεισθένη», ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι « με το νομοσχέδιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά συνειδητά στη διάλυση του τελευταίου προπυργίου που διασφαλίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων που είναι οι δήμοι. Φέρνουν την απλή αναλογική επειδή δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αλώσουν τους δήμους. Γνωρίζουν ότι θα προκαλέσουν ακυβερνησία σε όλο το σύστημα της καθημερινότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Δεν είναι η απλή αναλογική αυτή καθαυτή το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αν ήθελαν απλή αναλογική θα έπρεπε παράλληλα να αλλάξουν και το σύστημα διακυβέρνησης στους δήμους".

Σχετικά με την εξαγγελία της ΝΔ ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του νομοσχεδίου με νέο εκλογικό σύστημα, ο Γιώργος Καμίνης, ανέφερε: «Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ο κ. Μητσοτάκης αν εκλεγεί και έχει την αυτοδυναμία αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα, αλλά και την αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης των δήμων. Εκεί είναι η καρδιά του προβλήματος. Πρώτα πρέπει να γίνει μία πραγματική αποκέντρωση. Να μας λύσει τα χέρια να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, το οποίο σημαίνει μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων. Μετά ας κάνει και ένα καλύτερο εκλογικό σύστημα. Το βασικό είναι να εξασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα στους δήμους, επειδή ακόμα και σήμερα και χωρίς την απλή αναλογική έχουμε πρόβλημα κυβερνησιμότητας στους δήμους. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας λόγω της γραφειοκρατίας. Γι' αυτό έχουμε ξεσηκωθεί απέναντι σ' αυτό το νομοσχέδιο, επειδή αντί να αγγίζει την ουσία του προβλήματος, έρχεται και το επιδεινώνει".

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε: «Στηρίζω τη Φώφη Γεννηματά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει και στην οποία είμαστε συμμέτοχοι. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για τη σύνθεση ενός χώρου που δεν είναι απολύτως ομογενοποιημένος. Είμαι αισιόδοξος και η μεγάλη προσέλευση στη χθεσινή εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι οι πολίτες μας ακούν με προσοχή και ζητούν προτάσεις και λύσεις», ενώ σε ερώτηση για την αποχώρηση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, δήλωσε ότι «ήταν κάτι το προαναγγελθέν, μία απώλεια που θα ξεπεράσουμε ψύχραιμοι και πιο ενωμένοι αυτή την φορά. Επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε και μπορούμε να προχωρήσουμε", είπε ο κ. Καμίνης.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 05/07/2018 - 13:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.