RADIO

Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου  Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό  «ΘΕΜΑ RADIO 104,6» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Είμαι περήφανος που η Αθήνα είναι σημείο αναφοράς διεθνώς για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινωνική και την προσφυγική κρίση, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στις επισκέψεις του στο Μόντρεαλ για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ με θέμα την κοινωνική πολιτική, και στις Βρυξέλες για τη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το προσφυγικό.

«Ζήτησα την απ’ ευθείας χρηματοδότηση των πόλεων για τη διαχείριση του προσφυγικού» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πρετεντέρη, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής προϋπολογισμού και πολιτικών ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, που συμμετείχε. Και σημείωσε ότι την ίδια θέση με την Αθήνα συμμερίζονται πόλεις, όπως η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο.

«Από την Αθήνα έχουν περάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους παρέμειναν εδώ και είμαι περήφανος που ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε το προσφυγικό είναι σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «στην ευρωπαϊκή ατζέντα τρία είναι τα θέματα που κυριαρχούν, η οικονομία, τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας και το προσφυγικό, που προκαλεί βαθύτατες διαιρέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ». 

Ο κ. Καμίνης ερωτηθείς για το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, σημείωσε ότι «ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η ανομία στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου πια είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δείχνει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση για την επίλυσή του».

Για το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «όλες αυτές οι συζητήσεις που αναδεικνύουν περισσότερο τα εσωτερικά μας ζητήματα και λιγότερο την πολιτική μας για τη χώρα, λειτουργούν ανασχετικά». Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δίνουν μία κακή εικόνα στον κόσμο. «Ο κόσμος έχει ένστικτο και καταλαβαίνει ότι όποιος ασχολείται πάρα πολύ με τα του οίκου του, ενώ καλείται στην ουσία να παρέμβει δραστικά στην χώρα, έχει προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα ξεπεράσουμε πάρα πολύ γρήγορα γιατί δεν έχουμε τον καιρό και την πολυτέλεια», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Θα πρέπει να βρισκόμαστε σε πολύ πυκνότερα χρονικά διαστήματα και να υπάρχει προσυνεννόηση για όλα. Βέβαια, αυτό που συνέβη τον Νοέμβριο είναι πρωτοφανές, οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, οπότε υπάρχει μία περίοδος χάριτος. Μέχρι να πετύχουμε την ομοιογένεια στον χώρο μας θα περάσουμε από διάφορες περιπέτειες, αλλά πρέπει να το έχουμε υπόψη αυτό και να υπάρχει πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

«Παρόλο που εξαρχής ήμουν υπέρ της ενοποίησης σε όλα τα επίπεδα, υπέρ ενός πραγματικά ενιαίου σχήματος και όχι μίας ομοσπονδίας, μπορώ να καταλάβω ότι πρέπει να υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή δείχνει να μην είναι όλοι πεπεισμένοι ότι θα πρέπει επιτέλους να βγει ο καθένας από το καβούκι του, να προχωρήσουμε και να πάρουμε ρίσκα. Χωρίς ρίσκα, χωρίς μέτωπα και χωρίς μία πολιτική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Αυτή η εσωστρέφεια κάνει κακό» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Σχετικώς με το αν συμφωνεί με το αίτημα περί εκλογών, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «από τη στιγμή που τίθεται θέμα για το αν θα συνεχίσει ή όχι αυτή η κυβέρνηση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το “εκλογές τώρα”» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ημερομηνία: 
Παρ, 18/05/2018 - 14:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.