ΣΚΟΠΙΑ

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων υπέγραψαν οι δήμαρχοι Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκοφ. Μετά την υπογραφή του συμφώνου ο κ. Καμίνης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Ζόραν Ζάεφ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανταποδίδοντας την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου των Σκοπίων στην Αθήνα, επισκεπτόμενος τα Σκόπια υπογράμμισε ότι «σήμερα, οι δύο πόλεις δείχνουν την επιθυμία να ανατρέψουν τα στερεότυπα.  

Αυτή είναι η κοινή αφήγηση που μας ενώνει. Να φέρουμε τις δύο πρωτεύουσες πιο κοντά, σε μία περίοδο που οι δύο χώρες μας καταβάλλουν προσπάθεια να ξεπεράσουν παλιές διαφορές και να χαράξουν μία νέα πορεία συνεργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που συμμετείχαν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την πΓΔΜ, ο δήμαρχος Αθηναίων, επεσήμανε ότι «οι μεγάλες πόλεις, και ειδικά οι πρωτεύουσες, πρέπει να λειτουργούν ως φάροι λογικής και μετριοπάθειας, ως πεδία σύγκλισης όπου οι πολίτες συναντιούνται και προσπαθούν μαζί για τα κοινά θέματα και την ανάπτυξη».

Ο δήμαρχος Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκοφ τόνισε ότι «είναι εύκολο να μαλώνεις, το δύσκολο είναι να κάνεις φιλίες και να συνεργάζεσαι», επισημαίνοντας ότι για τις δύο πόλεις διανοίγεται πεδίο συνεργασίας στη διοίκηση, την ψηφιακή τεχνολογία, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολεοδομία.

Ο κ. Σιλέγκοφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στα αγάλματα που πλημμυρίζουν την πόλη, σημείωσε ότι πίσω από την εξάπλωσή τους κρύβονται σκάνδαλα που εξετάζει η δικαιοσύνη.

«Η απόφαση για στενότερη συνεργασία των πόλεων της Αθήνας και των Σκοπίων πιστεύουμε ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς, ελπίζοντας να συνεισφέρουμε στη γεφύρωση μίας διαφοράς που μας κρατάει στο παρελθόν» ανέφεραν οι κ.κ. Καμίνης και Σιλέγκοφ.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε στο νεκροταφείο της πόλης, τον τάφο του Γεώργιου Ζορμπά, τον μεταλλωρύχο που ενέπνευσε το έργο Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, του Νίκου Καζαντζάκη.  

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 27/04/2018 - 17:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.