_ΣΥΝ

Το πρώτο συνέδριο για τις αρχειακές πηγές και τις αναζητήσεις της έρευνας γύρω από την ιστορία της υγείας, διοργανώνουν από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2018, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων και το Δίκτυο για την Ιστορία της Υγείας, στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Το ιστοριογραφικό αυτό πεδίο προσελκύει κατά τις τελευταίες δεκαετίες το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ερευνητών, ενώ διευρύνονται οι σχετικές θεματικές και οπτικές στη διεθνή και στην ελληνική βιβλιογραφία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές από φορείς διατήρησης και μελέτης των αρχείων υγείας, καθώς και από οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας και ιδρύματα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του αρχειακού πλούτου για την υγεία, η ενημέρωση του κοινού για τις νέες τάσεις της ιστορικής έρευνας, η παρουσίαση των πολιτικών διατήρησης και προστασίας της σχετικής αρχειακής κληρονομιάς και η ευαισθητοποίηση των φορέων υγείας για την αξία των τεκμηρίων που παράγουν.

Τις εργασίες του συνεδρίου πλαισιώνει η έκθεση «...ελπίς παρέστη...»: αρχειακά τεκμήρια για την υγεία.

Κεντρική Υπηρεσία Γενικών Αρχείων Κράτους:  Δάφνης 61, Ψυχικό

Πληροφορίες: κ. Χριστίνα Σάρρα, 210 6782270, organosis@gak.gr

www.gak.gr  | www.archive.uoa.gr   | www.cityofathens.gr  | healthhistorynetwork.blogspot.com

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 25/04/2018 - 10:05 - Παρ, 27/04/2018 - 10:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.