kaminis dim symvoulio

Εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στη συνεδρίαση της 02-04-2018 του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. 

"Στη Μασσαλίας, το Πεδίον του Άρεως, το Μεταξουργείο, την πλατεία Βαρβακείου και αρκετά άλλα σημεία εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι, που δυστυχώς γίνονται ολοένα και πιο πολλοί, δίνουν μάχη προσωπικής αντοχής, όταν οι κάτοικοι δίπλα τους, ανήμποροι να τους βοηθήσουν, δίνουν τη δική τους μάχη να δουν τις γειτονιές τους ξανά βιώσιμες.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε αναλάβει, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Συσκέψεις με φορείς, κόμματα, συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό.

Επιτόπιες παρεμβάσεις καταγραφής των τοξικοεξαρτημένων και ενημέρωσης.

Δράσεις πολιτισμού στην Τριλογία.

Συγκρότηση πρωτοβουλίας με γνωστούς Αθηναίους, προκειμένου το μήνυμά μας, να αποκτήσει πολλαπλασιαστές στην κοινωνία.

Την περασμένη εβδομάδα κάναμε την πρώτη, από κοινού, κίνησή μας, στέλνοντας επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του μέτρα για αντιμετώπιση της διακίνησης, τα υποκατάστατα να παρέχονται μόνο από τα νοσοκομεία και όχι από δομές στο κέντρο της πόλης και να δημιουργηθούν δομές εποπτευόμενης χρήσης.

Ήρθε η ώρα για δημιουργήσουμε κλειστούς χώρους, όπου οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να κάνουν χρήση, κάτω από ιατρική επίβλεψη, δομές στελεχωμένες από ειδικούς επιστήμονες, ώστε οι τοξικοεξαρτημένοι να αποκτήσουν και την τελευταία ελπίδα να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Στον δρόμο, απλώς τους περιμένει ένα αργόσυρτο τέλος.

Πολλές φορές ούτε καν αυτό.

Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα.

Μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το δοκίμασαν και πέτυχε.

Μπορεί να μην είναι η μόνη λύση, ας τη δοκιμάσουμε, ή στο τέλος – τέλος ας τη συζητήσουμε. Ούτε δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση;

Μόνο έτσι θα σωθούν ζωές και θα φύγει η χρήση από τον δρόμο.

Αναφέρομαι σε ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο εξάρτησης, στο οποίο τα επίπεδα αυτοεκτίμησης είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις πιθανότητες να πεθάνουν στον δρόμο.

Μου δόθηκε η ευκαιρία αυτό να το τονίσω και χθες, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν σύλλογοι κατοίκων του Πεδίου του Άρεως. Αν και προσκλήθηκαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, δεν μπήκαν στον κόπο να στείλουν ούτε εκπρόσωπό τους.

Όλα αυτά βεβαίως θα έχουν νόημα, αν υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία. Ούτε αυτό το έχουμε δει, και επανειλημμένως το έχω καταγγείλει. Είναι μια υπόθεση που απαιτεί διάρκεια, συνέχεια μέθοδο και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση”.

Ημερομηνία: 
Δευ, 02/04/2018 - 15:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.