FullSizeRender(42)

“Να δημιουργηθούν κλειστοί χώροι, όπου οι ουσιοεξαρτημένοι θα μπορούν να κάνουν χρήση με ιατρική επίβλεψη. Μόνο έτσι θα σωθούν ζωές και το πρόβλημα θα φύγει από τον δρόμο" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την πρόταση έχει υποβάλει στην κυβέρνηση αλλά, όπως είπε,  "...φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσαν στο κλειστό γήπεδο του "Πανελληνίου" σύλλογοι κατοίκων του Πεδίου του Άρεως, για το πρόβλημα της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών στο Πάρκο, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης, είναι αλληλένδετο με την κατάσταση που επικρατεί στα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, τη Νομική, το Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στα οποία όπως είπε, "το πανεπιστημιακό άσυλο έχει εν τοις πράγμασι καταργηθεί".

"Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος λυμαίνονται την αδυναμία εκατοντάδων ανθρώπων που απλώς επιβιώνουν – για πόσο άραγε; - στο περιθώριο και στην αναξιοπρέπεια", επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

"Σε αυτή τη λογική, συγκροτήσαμε πρωτοβουλία με Αθηναίους - κατοίκους, το πρώτο βήμα έγινε: Αποστείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό καθώς είναι πια δική του ευθύνη. Ζητάμε να λάβει μέτρα εδώ και τώρα. Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο; Ως πότε συμπολίτες μας θα εξαθλιώνονται σε κοινή θέα; Χρειάζεται τόλμη: χτύπημα στα κυκλώματα και κλειστοί χώροι για χρήση ουσιών με ιατρική επίβλεψη. Θα ακολουθήσουν κι επόμενα. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση μέχρι επιτέλους να γίνει κάτι", τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων.

"Την ίδια στιγμή ένωσα τη φωνή μου με τους συναδέλφους μου στη Νομική Αθηνών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω πει, εδώ και καιρό, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί. Να θυμίσω ότι δεν κάτσαμε ποτέ με δεμένα χέρια. Εδώ και καιρό έχω καλέσει τους φορείς της πόλης στο Δημαρχείο. Συζητήσαμε αναλυτικά για το ζήτημα. Προτείναμε λύσεις. Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς κι εκπροσώπους των κομμάτων για τα αιτήματά τους (ναρκωτικά, παρεμπόριο, Εξάρχεια)", ανέφερε ο Γ. Καμίνης.

"Στην έξαρση του προσφυγικού το 2015, ζητήσαμε επιτακτικά την απομάκρυνση του πρόχειρου καταυλισμού που είχε στηθεί στο Πεδίον του Άρεως αλλά και στη πλ. Βικτωρίας, δεν μείναμε όμως στη διαμαρτυρία: παραχωρήσαμε 37 στρέμματα στον Ελαιώνα για τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας. Δεν αρκούμαστε στο να κάνουμε απλά και τυπικά τη δουλειά μας", πρόσθεσε.

Ο κ. Καμίνης στηλίτευσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση ούτε καν εκπροσωπήθηκαν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, αν και είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές.

Ημερομηνία: 
Δευ, 02/04/2018 - 09:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.