FullSizeRender(29)

Αθήνα 9.84 πρέπει να επιβιώσει, θα επιβιώσει και θα συνεχίσει να προσφέρει αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυχαγωγία. Θα συνεχίσει να είναι ο σταθμός της Αθήνας", τόνισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Για τη δημοπράτηση του Αθήνα 984 που προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: “Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες, βγάζει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο σφυρί.

Στις 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίναμε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι δημοτικές συχνότητες δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί.

Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ. Ή στο κάτω – κάτω να γίνει αυτό που συνέβη – δικαίως - με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία.

Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό, τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει.

Τα δείγματα, όσο καλόπιστος και αν είναι κανείς, δείχνουν πολιτική σκοπιμότητα:

- Τα δημοτικά ραδιόφωνα μπαίνουν στην ίδια μοίρα με οποιοδήποτε άλλη εμπορική επιχείρηση και οι άδειές τους βγαίνουν στο σφυρί. Παρόλο που η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με την ελεύθερη πληροφόρηση και την πλουραλιστική ενημέρωση. Αν και τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι από τα λίγα εναπομείναντα Μέσα Ενημέρωσης που τηρούν την εργατική νομοθεσία και είναι απολύτως τυπικά ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία.

- Εφορίες, ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς, και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων.

Βεβαίως δεν επιχειρούν να κάνουν τη ζωή των δήμων δύσκολη μόνο στο πεδίο της δημόσιας πληροφόρησης. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ρυθμίσεων για την ασφάλεια των παιδικών χαρών, που από τη μία άκρη πήγαν στην άλλη, κάτι παρόμοιο επιχειρούν τώρα με τους παιδικούς σταθμούς, που τα δικαιολογημένα μέτρα ασφάλειας, φτάνουν στην άλλη άκρη απειλώντας δεκάδες δημοτικούς σταθμούς με λουκέτο.

Ας μην προσθέσουμε και τα υπόλοιπα πολύ πιο πολιτικά ζητήματα, με κύριο την απόπειρα της κυβέρνησης να παραλύσει τους δήμους και την τοπική διακυβέρνηση, με πρόσχημα την απλή αναλογική.

Ζήτησα επειγόντως και θα έχω αύριο συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τον κ. Νίκο Παππά.

Ο Αθήνα 984 πρέπει να επιβιώσει, θα επιβιώσει και θα συνεχίσει να προσφέρει αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυγαγωγία. Θα συνεχίσει να είναι ο σταθμός της Αθήνας”.

 

Για το MEGA

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: “Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου – και νομίζω ότι διερμηνεύω το σύνολο των μελών του Συμβουλίου – στους 420 εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, οι μέτοχοι του οποίου ανακοίνωσαν ότι δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, και να πω ότι κάθε Μέσο Ενημέρωσης που παύει να λειτουργεί, είναι πλήγμα για τη δημοκρατία”.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 11/01/2018 - 16:20

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.