Γ

«Οι πολίτες αξιώνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση λύσεις για την ανεργία και κυρίως μεταξύ των νέων, καλύτερες δουλειές, καλύτερη εκπαίδευση, περισσότερη ασφάλεια, εξάλειψη των ανισοτήτων, πιο υγιείς και ανθεκτικές πόλεις τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη δημόσια συζήτηση, με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώθηκε στο Σεράφειο από τους Financial Times, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Europe Direct του δήμου Αθηναίων.

Παρουσία δεκάδων φοιτητών, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «δεν πρέπει να παραγνωριστεί η σημασία της Συνόδου του Γκέτεμποργκ γιατί τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής είναι εκείνα που απασχολούν περισσότερο τη νέα γενιά που όλο και πιο έντονα γυρίζει την πλάτη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Χρειάζεται μια Ευρώπη που να ασχολείται με τα ζωτικά τους ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και από το εάν αυτές σχετίζονται με τις σύγχρονες προκλήσεις». Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στα ζητήματα αυτά μόνο εάν ενισχυθεί ουσιαστικά και λάβει τολμηρές αποφάσεις σε οτι αφορά ευρύτερα τις ευρωπαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις που θα αποφασίσουν (αλλαγή οικονομικού μοντέλου, κατευθύνσεις για ενίσχυση κοινωνικών δαπανών κλπ). Αν δεν τα καταφέρει στους τομείς αυτούς - παρά τις δεσμεύσεις που θεωρητικά έχουν αναληφθεί - η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια του κόσμου θα είναι μεγάλη».

Ημερομηνία: 
Τετ, 22/11/2017 - 22:20

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.