jpg

«Στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τιμούμε έναν προοδευτικό Ευρωπαίο πολιτικό, έναν υπέρμαχο των αξιών και των ιδανικών της Ευρώπης, έναν φίλο της Ελλάδας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υποδεχόμενος τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμμερμανς, ο οποίος τιμήθηκε με το μετάλλιο της πόλης των Αθηνώνπαρουσία του ΕπιτρόπουΔημήτρη Αβραμόπουλου.

«Τιμούμε σήμερα με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών έναν φίλο των πόλεων, τον πολιτικό που υπερασπίζεται σθεναρά τις αξίες και τα ιδανικά της Ευρώπης που όλοι οραματιζόμαστε. Αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή του πρώτου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες δημιουργίας μιας πιο ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενίσχυση του ρόλου των πόλεων και στενότερη σύνδεση με την κοινωνία των πολιτών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, είμαι πολύ συγκινημένος. Όλες οι πολιτικές ξεκινούν σε τοπικό επίπεδο και όλοι μας αυτοπροσδιοριζόμαστε με βάση την πόλη που γεννηθήκαμε ή που ζούμε. Η πόλις παίζει τεράστιο ρόλο στην συνείδηση της πολιτότητας», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμμερμανς και τόνισε: «Η Αθήνα φέρει ευθύνη απέναντι στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών λόγω της ιστορίας και του ονόματός της, αλλά δεν ανησυχώ γιατί η πόλη είναι σήμερα σε καλά χέρια, αυτά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη».

Ο κ. Καμίνης καλωσόρισε στο παλιό πολιτικό του σπίτι, όπως είπε, τον Επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επί σειρά ετών Δήμαρχο Αθηναίων και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του.

Ο κ. Καμίνης εξήρε τη συμβολή του κ. Τίμμερμανς στην κρίση του προσφυγικού και την παροχή στήριξης στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον κ. Τίμμερμανς και την Σύνοδο που διοργάνωσε προσφάτως το δίκτυο πόλεων Eurocities με θέμα την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και την ιδιαίτερη δυναμική που αποκτούν οι πόλεις στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Ο δήμαρχος Αθηναίων θύμισε ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως κεντρικός ομιλητής, ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές αρχές στην αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τίμμερμανς είναι αρμόδιος για τη βελτίωση της νομοθεσίας, τις διοργανικές σχέσεις, το κράτος δικαίου και το χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ημερομηνία: 
Τρι, 31/10/2017 - 19:35

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.