18 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017 07:00

Creative Industries Vol. 2 – 6ος κύκλος Επιχειρηματικού Επιταχυντή στο INNOVATHENS δήμου Αθηναίων

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS powered by Samsung και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή τους συνεργασία αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, διοργανώνουν για 2η φορά θεματικό κύκλο Επιχειρηματικού Επιταχυντή “Creative Industries Vol. 2”, αφιερωμένο στις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες  (Creative and Cultural industries): βιβλίο, μουσική, (ανα)παραστατικές τέχνες (performing arts), τηλεόραση, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, e-games και ψηφιακές εφαρμογές, εικαστικές τέχνες (visual arts), αρχιτεκτονική και διαφήμιση.

Θέλεις να εξελίξεις την επιχείρηση σου; Να απογειώσεις την ιδέα σου; Ήθελες να κάνεις αίτηση στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του INNOVATHENS αλλά δεν είχες το χρόνο να την ολοκληρώσεις; Τα νέα είναι ευχάριστα! Το deadline παίρνει παράταση! Μήπως τώρα να το τολμήσεις;

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου εδώ.

Τι είναι;

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του INNOVATHENS είναι ένα 3μηνο ταχύρρυθμο πρόγραμμα που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και εξατομικευμένο mentoring/coaching σε επιχειρηματικά σχήματα, ομάδες και startups, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη των επιχειρηματικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στην ελληνική και, κυρίως, τη διεθνή αγορά.

Γιατί Creative Industries;

Οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural IndustriesCCIs) αποτελούν ένα δυναμικό και ταχέως μεταβαλλόμενο -μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων- τομέα ανάπτυξης, στον οποίο υπάρχει πρόσφορο έδαφος και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Οι μεγάλες βιομηχανίες κινηματογράφου παράγουν περισσότερες από 4.000 ταινίες το χρόνο, τα βιντεοπαιχνίδια αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet και πάνω από 100 ώρες βίντεο αναρτώνται στο Youtube κάθε λεπτό. Με κύκλο εργασιών που υπολογίζεται στα 540 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη και περισσότερους από 7 εκατομμύρια απασχολούμενους, οι CCIs βρίσκονται στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τι παρέχουμε;

 

   

Το τρίμηνο πρόγραμμα “Creative Industries Vol. 2”, το οποίο θα διαρκέσει από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, περιλαμβάνει:

  • Διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών
  • Σεμινάρια ενίσχυσης όλων των επιχειρησιακών λειτουργιών: διοίκηση (management), διαχείριση προσωπικού (HR management), marketing, δημόσιες σχέσεις,  οικονομική διαχείριση κ.ά. από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), την Planet S.A. και την Αέλια
  • Εξατομικευμένο mentoring και coaching από επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς που συνεργάζονται με την Planet S.A. και το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ)
  • Networking: μία σειρά σεμιναρίων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων ενημέρωσης, φεστιβάλ που αφορούν ψηφιακές εφαρμογές, την πολιτιστική κληρονομιά, computer και video animation, design κ.ά.
  • Ένα φιλικό, νεανικό και συνεργατικό χώρο με υπερσύγχρονες υποδομές για συναντήσεις και εργασίες περιορισμένου χρόνου

Ποιοι θα συμμετάσχουν;

Το πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή θα παρακολουθήσουν 15 επιχειρηματικά σχήματα μετά από αξιολόγηση των προτάσεών τους.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι ενδεικτικά:

  • Ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη πολιτιστικών και μουσειακών χώρων
  • Ανάπτυξη e-games είτε στον ψυχαγωγικό είτε στον εκπαιδευτικό τομέα
  • Film/video animation και τη φωτογραφία
  • Διαφήμιση
  • Αρχιτεκτονική στο δημόσιο χώρο και στην εσωτερική διακόσμηση
  • Διαφορετικές μορφές ελληνικής παραδοσιακής τέχνης
  • Εφαρμογές που σχετίζονται με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
  • Design

*Δύο από τα σχήματα που θα επιλεγούν θα αναφέρονται προνομιακά στις καλές τέχνες και οι σχετικές προτάσεις θα αξιολογηθούν από επιτελείο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Γιατί στο INNOVATHENS;

Το INNOVATHENS powered by Samsung είναι ένας υπερσύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος ενταγμένος στον πιο ζωντανό πολυχώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μέσα σε μόλις 3 χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας.

Στο INNOVATHENS, διαθέτουμε το know how, έχουμε χτίσει ένα σημαντικό δίκτυο συνεργατών με ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς φορείς και εταιρείες, έχουμε εντοπίσει τα θετικά μας και τις αδυναμίες μας προσπαθώντας διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι.

Έχουμε ήδη διοργανώσει 5 κύκλους Επιχειρηματικού Επιταχυντή, από τους οποίους ο τελευταίος, σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ, είχε ως θεματική τις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν συνολικά 17 επιχειρηματικά σχήματα που αφορούσαν σε υπηρεσίες, πλατφόρμες και ψηφιακές εφαρμογές για την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την εξοικείωση ειδικών ομάδων με τις τέχνες, το art consulting, audio και e-books, το… ηχητικό branding αλλά κι έναν πειραματικό χώρο τέχνης και εκθέσεων στο κέντρο της πόλης. Από τα 17 ενταγμένα σχήματα, τα περισσότερα έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης, ενώ συνεχίζεται η υποστήριξή τους από τους ανθρώπους του INNOVATHENS και τους συνεργάτες μας.

Για ακόμη μία φορά, διοργανώνουμε τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το οποίο έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα Δίκτυο 9 θεματικών Μουσείων στην περιφέρεια, Ιστορικό Αρχείο και Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, ενώ παράλληλα έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, διοργανώνει καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις.

Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του INNOVATHENS, βρισκόμαστε δίπλα σε μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που συμβαίνουν στην πόλη, ενώ φιλοξενούμε δράσεις και εκθέσεις με θέμα την ψηφιακή τέχνη, το design, το gaming, τα μουσεία κ.ά.

Ταυτόχρονα, σημαντική θα είναι η συνεργασία μας με την ΑΣΚΤ, που θα προσφέρει με τους συνεργάτες της μέρος της τεράστιας τεχνογνωσίας της σε πεδία των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών και θα συμβάλλει μαζί με την ΑΕΛΙΑ σε σειρά παράλληλων θεματικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων. Στην επιχειρηματική συμβουλευτική και το mentoring θα συνεισφέρουν η πολλή έμπειρη εταιρία PLANET S.A., συνεργάτης του INNOVATHENS και στους προηγούμενους κύκλους και το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).

Είπαν για μας

«Το INNOVATHENS βοήθησε αρκετά στην εύρεση τρόπων και δρόμων για την επίτευξη των στόχων μας!»
Τίμος Καραβάς-ΜΝΕΙΑ (5ος κύκλος, Creative Industries)

«Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσιάσεων και διαλέξεων από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο, πήραμε συμβουλές που μας βοήθησαν στο να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις, να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος, αλλά και να αναπτυχθούμε σε τομείς που ήμασταν ελλιπείς.»
CarpeVidem Team (5ος κύκλος, Creative Industries)

Χρήσιμες πληροφορίες:

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια κύκλου: Νοέμβριος 2017 έως Ιανουάριος 2018

*Μάθε περισσότερα: www.innovathens.gr  και www.piop.gr

*Ο 6ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS powered by Samsung “Creative Industries Vol. 2” διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και με την υποστήριξη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της αέλια, της Planet S.A. και του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος)