09 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017 15:00

Be innovative, be creative Vol. 2 @INNOVATHENS Powered by Samsung στην Τεχνόπολη

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 18.00, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου ΑθηναίωνINNOVATHENS Powered by Samsung και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) μας παρουσιάζουν το νέο κύκλο Επιχειρηματικού Επιταχυντή “Creative Industries Vol. 2” που διοργανώνουν, με την εκδήλωση “Be innovative, be creative Vol. 2”.

Τι είναι οι δημιουργικές βιομηχανίες; Πώς συνδέονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις; Πόσα βίντεο ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο YouTube; Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στο σχεδιασμό video games; Πόσοι επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από τα ελληνικά μουσεία;

Οι εξαγωγές δημιουργικών αγαθών και υπηρεσιών αυξάνονται συνεχώς, οι ψηφιακές εφαρμογές για τον πολιτισμό απευθύνονται πλέον σε  περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα μουσεία της χώρας και τα βιντεοπαιχνίδια αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet: όλα αυτά έχουν τοποθετήσει τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (creative and cultural industries) στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας και τις έχουν αναδείξει σε έναν σύγχρονο και δυναμικό τομέα ανάπτυξης, που διαθέτει όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Στο “Be innovative, be creative Vol. 2”, θα μας μιλήσουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τους χώρους του design, των τεχνών και των ψηφιακών τεχνολογιών, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος θα μας παρουσιάσει αναλυτικά τον 6ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

–              18.00

Χαιρετισμοί, παρουσίαση του Επιχειρηματικού Επιταχυντή (INNOVATHENS, ΠΙΟΠ, Planet S.A., ΚΕΜΕΛ)

–              18.30

«Crowd sourced περιεχόμενο πολιτιστικής κληρονομιάς. PLUGGY: μια ευκαιρία για τους πολίτες και για τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία»

Νίκος Φραγκάκης – ερευνητής ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

–              18.45

«Design και Τέχνη: Κοινωνική επιρροή και ευθύνη»

Γιάννης Σκαλτσάς – επίκουρος καθηγητής, ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

–              19.00

«Οι 6 προκλήσεις για έναν επαγγελματία στο δημιουργικό κλάδο (creative inndustries) στην Ελλάδα. Διαπιστώσεις από πραγματικές περιπτώσεις»

Φαίη Ορφανού – συνιδρύτρια, υπεύθυνη στρατηγικής, ΑΕΛΙΑ Εργαστήρι για την Επαγγελματική Ζωή

–              19.15

«Tα ebooks από το ePUB στον browser: TSEliot.com και vivl.io»

Μιχάλης Καλαμαράς – ιδρυτής eAnagnostis.gr, υπεύθυνος περιεχομένου και ψηφιακού marketing thinking

–              19.30

«First Parallel: Enabling business with X-Reality experiences»

Έλενα Αβαταγγέλου – First Parallel, EXUS S.A.

Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr

*Ο 6ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του “Creative Industries Vol. 2” διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και με την υποστήριξη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της ΑΕΛΙΑ Εργαστήρι για την Επαγγελματική Ζωή, της Planet S.A. και του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος).

INNOVATHENS Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι  

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,  Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

 

Σχετικά με το INNOVATHENS: Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας-INNOVATHENS Powered by Samsung είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, στο πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αθήνας, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS είναι η  Samsung Electronics Hellas,  πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής  τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες: innovathens.gr   

Σχετικά με το με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ): Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του Πολιτισμού με το Περιβάλλον. Το έργο του Ιδρύματος υλοποιείται μέσω του Δικτύου Θεματικών Μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, του Ιστορικού Αρχείου, του ερευνητικού έργου, των εκδόσεων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς είναι κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς. Παράλληλα, για ορισμένα έργα, το ΠΙΟΠ επιδιώκει τη συγχρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ίδρυμα έχει δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, πολιτιστικούς φορείς, καθώς και με εξειδικευμένους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες: www.piop.gr