10 ΙΟΥΛΊΟΥ 2017 07:30

Οι Rebeletiko επί σκηνής στο Λόφο του Στρέφη μοιράζονται με το κοινό ιστορίες των τριών πόλεων

Τη συναυλία «Αθήνα – Θεσσαλονίκη ‐ Κωνσταντινούπολη», παρουσιάζουν οι Rebeletiko τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Λόφο του Στρέφη.

Τρεις πόλεις που μοιράζονται τις ίδιες θάλασσες. Τρία λιμάνια που ένωσαν τόπους και ανθρώπους σε μια κοινή μοίρα, σε μία πορεία, καθώς το κύμα του Αιγαίου σμίγει με του Βοσπόρου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα έως τις 17 Ιουλίου, προσφέροντας σε κάθε γωνιά και περιοχή της πόλης, περισσότερες επιλογές στην καλοκαιρινή διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας.

Στην παράσταση «Αθήνα – Θεσσαλονίκη ‐ Κωνσταντινούπολη» οι Rebeletiko ακολουθούν τα βήματα  των ανθρώπων που μοιράστηκαν τους ίδιους δρόμους   από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα στις τρεις αυτές πόλεις. Οι θάλασσες του Καββαδία και η «Όμορφη Πόλη» του Θεοδωράκη, η λυρικότητα του Χατζηδάκι, τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μιχάλη Σουγιούλ, Μανώλη Χιώτη, Βασίλη Τσιτσάνη, Παναγιώτη Τούντα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, ενώνουν τα κομμάτια μιας ιστορίας που γράφτηκε άλλοτε πάνω στο λαούτο και τη λύρα, άλλοτε πάνω στο ζουρνά και στο νταούλι και άλλοτε πάνω στον μπαγλαμά, στο βιολί και στην κιθάρα.

Οι Rebeletiko συστήθηκαν στο κοινό με το πρώτο τους άλμπουμ «Μοναστηράκι» με ήχους και χρώματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που συνθέτονται με έναν τρόπο αλληλένδετο και απόλυτα συνυφασμένο με τις φωνές και τα βήματα των διαφορετικών ανθρώπων που κάθε μέρα διασχίζουν το κέντρο της Αθήνας.

Έχουν κάνει σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως εκείνη με τη μεγάλη ντίβα της παγκόσμιας soul και blues σκηνής Joss Stone, η οποία  ερμήνευσε μαζί τους επί σκηνής το αντιπολεμικό τραγούδι “Gillem”.

Τα μέλη των Rebeletiko:  

Τάσος Γεωργόπουλος (κιθάρα, λάφτα, φωνή, σύνθεση), Τάσος Γιαννούσης (τζουρά, φωνή, σύνθεση), Σοφία Μέρμηγκα (κανονάκι, φωνή), Στέργιος Μητρούσης (κοντραμπάσο), Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα, ούτι, κρουστά)

Λόφος  Στρέφη

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20.30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες:

τ. 210 52 84 854 | www.opanda.gr  | f. @opanathens |#MousikesStoStrefi