ΝΕΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ
Στους πεζούς αποδόθηκαν τέσσερις ακόμη πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αποκατάστασης που πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήταν παρών στην επίσημη πεζοδρόμηση των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα, με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι η μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο – πρότυπο, με αναβάθμιση των αστικών υποδομών, που θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο, καθώς και με νέα αντίληψη για τη στάθμευση, τον δημόσιο χώρο, τα ωράρια τροφοδοσίας και αποκομιδής, καθώς και το γκράφιτι. Τη μεγάλη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων στηρίζει με δωρεά του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλουμε να κάνουμε το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας καλύτερο για τον κάτοικο, τον εργαζόμενο και τον επισκέπτη. Πράσινο, φωτισμός, αστικός εξοπλισμός, πεζοδρομήσεις, καινούρια μέσα για την καθαριότητα και τον καθαρισμό του γκράφιτι. Μιλάμε για μια περιοχή με πάρα πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία του. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα εδώ, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο εμπορικός της χαρακτήρας του Εμπορικού Τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο – πρότυπο».  
 
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Απρίλιο έχουν αποδοθεί σταδιακά στους πεζούς, τέσσερις δρόμοι που έως σήμερα ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά, κατειλημμένοι από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος και Καρόρη. Προηγήθηκε μεθοδικός διάλογος με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων έχουν ήδη καθαριστεί από μουτζούρες και γκράφιτι, προσόψεις συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων.
 
Με αφορμή τις νέες πεζοδρομήσεις, η κυρία Ελίνα Κλαριδοπούλου, Διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε τα εξής:
«Οι πεζοδρομήσεις εντάσσονται στην ευρύτερη συνεργασία που έχει το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” με τον δήμο Αθηναίων, μέσω της δωρεάς που ενεκρίθη τον Ιούλιο του 2015. Η δωρεά συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ, είναι για τη στήριξη δράσεων αναζωογόνησης των αστικών μας κέντρων και καταπολέμησης των συνεπειών της κρίσης, με όποια μορφή και αν εμφανίζονται αυτές. Να πούμε ότι στην απόφαση μας να στηρίξουμε το πρόγραμμα αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, αναγνωρίσαμε ακριβώς την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης σε μια επιβαρυμένη αλλά ταυτόχρονα πολύ ζωντανή περιοχή της Αθήνας, με σεβασμό στον ιδιαίτερο εμπορικό και ιστορικό χαρακτήρα. Στο έργο, λοιπόν, αυτό του δήμου Αθηναίων στεκόμαστε αρωγοί, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έρχεται να προσθέσει αξία στην καθημερινή λειτουργία της περιοχής και στην αισθητική της αναβάθμιση. Στοχεύετε σε μια πόλη καθαρή, φιλική και λειτουργική. Μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, υλοποιούνται δράσεις άμεσου καθαρισμού κτιρίων, δημιουργία σημείων ξεκούρασης και στάσης των πεζών και των επισκεπτών του κέντρου. Κυρίως όμως δοκιμάζονται και εφαρμόζονται εκείνες οι παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν το κατάλληλο πλαίσιο για το μεγαλύτερης κλίμακας έργου υποδομής που δρομολογείται από το δήμο Αθηναίων. Έτσι λοιπόν, μέσω της απόκτησης επιπλέον μηχανημάτων αποκομιδής σκουπιδιών και καθαρισμού, αλλά και της επανεξέτασης χρόνιων θεμάτων στάθμευσης και τροφοδοσίας των εμπορικών καταστημάτων, δημιουργούνται οι πρόδρομες αυτές συνθήκες. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν δυσκολίες και καλούνται και αντιλήψεις να ξεπεραστούν ή να αλλάξουν. Πιστεύουμε, όμως, ότι είναι μια πολύ σημαντική αρχή. Η συνδρομή του Ιδρύματος δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία για την αναβάθμιση της περιοχής και το σωστό επανασχεδιασμό της εύρυθμης λειτουργίας μέρα ή νύκτα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Επιθυμία μας είναι να στηριχτεί από όλους εμάς. Αυτό θα είναι άλλωστε και η καλύτερη εξασφάλιση για την προσπάθεια αυτή, να ολοκληρωθεί επιτυχώς και να συνεχιστεί με συνέπεια στο μέλλον».
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους του δήμου Αθηναίων, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά μέσω του Athens Partnership, καθώς και την ομάδα Bloomberg Associates που έχει ιδρύσει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης για την πολύτιμη στήριξή τους και την εμπειρία που μετέφεραν από αντίστοιχες παρεμβάσεις. 
Ημερομηνία: 
Πεμ, 06/07/2017 - 15:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.