09 ΙΟΥΛΊΟΥ 2017 18:00

Η Μαρίζα Ρίζου με τη Big Band Δήμου Αθηναίων στην πιο εκρηκτική Full Moon Fiesta, στην Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουλίου, την  πιο φωτεινή, jazz, swing, ρετρό και vintage Full Moon Fiesta, με την Μαρίζα Ρίζου και την Big Band, τους πιο… φρέσκους ήχους στην εγχώρια μουσική σκηνή. Η Full Moon Fiesta, ο νέος μουσικός θεσμός της Τεχνόπολης, κέρδισε το κοινό κάθε ηλικίας ήδη από την περσινή πρώτη της διοργάνωση και επανέρχεται με ένα πρόγραμμα που θα εκτοξεύσει τη διάθεσή μας και θα μετατρέψει το βράδυ της 9ης Ιουλίου στη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.

Η υπέροχη perfomer Μαρίζα Ρίζου, το κορίτσι με τη φωτεινή αύρα, που γνωρίζει, αποδεδειγμένα, πολύ καλά πώς να μας κάνει όλους «ένα», πώς να γεννήσει στον ήχο και στον χώρο το «μαζί», συναντά την επιβλητική Big Band του Δήμου Αθηναίων σε ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο γνωστές επιτυχίες αλλά και δικά της τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τη βραδιά.

Νωρίτερα στη σκηνή θα εμφανιστεί η πιο δροσερή μουσική παρέα με άμεσες αναφορές στις παλιές Αθηναϊκές και Επτανησιακές καντάδες.Indie, country, rock, folk, gospel αλλά και pop μπλέκονται με μοναδικό τρόπο στον ήχο τους, που θα μας ταξιδέψει και θα ξυπνήσει τις άγνωστες πλευρές του εαυτού μας κάτω από την πανσέληνο του καλοκαιριού. Ο λόγος για τους Polkar, που το όνομα της μπάντας τους στα σλάβικα σημαίνει «μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα»(!).

Το άνοιγμα της πιο (post-)vintage βραδιάς θα γίνει από τους Εκμέκ, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει πάντα προκλητικά ετερόκλητες διασκευές από την ελληνική και την παγκόσμια δισκογραφία και έχουν ήδη στα σκαριά το επόμενό τους album.

Λίγα λόγια για τη Μαρίζα Ρίζου:

 Ξεχώρισε στα 17 της σαν Παιδί της Χορωδίας. Την είδαμε πρώτη φορά στη σκηνή σαν βασική τραγουδίστρια & guest το 2007. Το 2009 σήμανε τη λήξη των ακαδημαϊκών σπουδών της –Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών– και της «θητείας» της σε μεγάλη διαφημιστική. Tο 2011, χρονιά ολικής επαναφοράς εκεί όπου όλα είναι δυνατά & όπου Πετάει Όποιος Έχει Φτερά Να Δοκιμάσει, μετά από μαθήματα  αυτοσχεδιασμού  σε jazz vocals και αντί ενός master, jazz voice στο Amsterdam, αποφασίζει να μείνει και να δοκιμάσει την τύχη της στην Ελλάδα.

To 2012 προσπαθώντας να μεταφέρει το κλίμα των live εμφανίσεών της, μας ξανασυστήνει  με μια απρόσμενη διασκευή το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα», σε big band jazz και swing ήχους, κερδίζοντας έτσι τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και προετοιμάζοντας το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο.

Τον Φεβρουάριο του 2013 η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει με το «Γλυκό πρωί». 8 τραγούδια γεμάτα ρυθμό, κέφι, δύναμη, ήλιο, ζέστη, ευτυχία και θεατρικό χαρακτήρα που φλερτάρουν με την pop πλευρά της τζαζ και την ενέργεια μιας big band. Από τον δίσκο ξεχωρίζει το τραγούδι “Μια άλλη ευτυχία” το οποίο υπογράφει η ίδια συνθετικά και στιχουργικά. Το τραγούδι κατακτάει με τη σειρά του τα ραδιόφωνα φτάνοντας στη θέση 154 του Media Inspector μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Το 2014 κυκλοφορεί το “Πετάω” από την Feelgood Records -σε στίχους και μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου- το οποίο ερμηνεύει παρέα με τον Πάνο Μουζουράκη. Το τραγούδι γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία και της δίνει φόρα για τη δημιουργία του 2ου δίσκου της «Μεγάλη Γιορτή» που κυκλοφορεί και πάλι από την Feelgood Records τον Οκτώβριο του 2016.

Παράλληλα δε σταματάει να κάνει εξαιρετικά πετυχημένα live στον Σταυρό του Νότου, στο Gazarte & στο Passport Κεραμεικός με τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ασπιώτη να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συνεχίζουν να αγαπούν και να στηρίζουν το φωτεινό αυτό πλάσμα που θεωρεί πως η προτεραιότητα & το δυνατό της χαρτί είναι και θα είναι πάντοτε το live ακόμα και αν έχει γράψει στο παρελθόν μουσική για διαφημίσεις και θεατρικές παραστάσεις με αποκορύφωμα την παράσταση «Μαντάμ Σουσού» που ξεκινάει τον Οκτώβρη του 2017 στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστές τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Κώστα Κόκλα και τον Άλκη Κούρκουλο.

Facebook: Μαρίζα Ρίζου

Λίγα λόγια για τη Big Band του Δήμου Αθηναίων:

Ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.  

Το ρεπερτόριο που ερμηνεύει, περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band και καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια.

Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει  συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες.

Big Band του Δήμου Αθηναίων:

1.            Κόλλιας  Δημήτρης – σαξόφωνο

2.            Μουρτζούκος Ανδρέας – σαξόφωνο

3.            Καραγιάννης Κώστας – σαξόφωνο

4.            Μακρής Κώστας – σαξόφωνο

5.            Βαζούρας Κώστας – σαξόφωνο

6.            Κοκόλης Διονύσης – τρομπέτα

7.            Θεοδοσάκης Εμμανουήλ – τρομπέτα

8.            Κατσαρέλης Βαγγέλης – τρομπέτα

9.            Καραγιαννάκης Γιάννης – τρομπέτα

10.          Ανδρέου Αντώνης – τρομπόνι

11.          Ζαρέας Γιώργος – τρομπόνι

12.          Τζαμαρίας Άγγελος – τρομπόνι

13.          Αλεξανδρής Κώστας – τρομπόνι

14.          Χαρονιάν Γιώργος – ηλεκτρική κιθάρα

15.          Αμίρης Σάμι – πιάνο

16.          Γεωργιάδης Γιώργος – μπάσο/ κοντραμπάσο

17.          Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – τύμπανα/κρουστά

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Facebook: Big Band του Δήμου Αθηναίων

Λίγα λόγια για τους Polkar:

Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως ρομαντική indie/folk και με άμεσες αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν.

Δημιουργήθηκαν μόλις πριν από 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα έχουν κάνει πλήθος συναυλιών (Fix Factory, SIX DOGS, BIOS, Bord de l’ eau, Pik Nik Urban Festival , Photobiennale Thessaloniki, Residents, ROVER, Tiki Athens κ.α.. ).

Εμφανίστηκαν ως νέα μουσική μπάντα στο Tedx 2014 στο Βασιλικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Άνοιξαν την συναυλία των Beirut στη Θεσσαλονίκη στο Fix Factory το καλοκαίρι του 2016. Αποτέλεσαν μία από τις μπάντες του Jumping Fish στην εκπομπή Music Project by Jumping Fish στον ALPHA.

Ο πρώτος δίσκος τους ηχογραφήθηκε στο Royal Alzheimer Hall με τον Τίτο Καρυωτάκη και τον Χρίστο Χαρμπίλα στον ήχο και τη μίξη. Στο πλευρό τους είχαν και την κομπανία κανταδόρων «Τροβαδούροι της παλιάς Αθήνας». Τα πρώτα τους 3 video clip υπάρχουν όλα στο Youtube και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους τους αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τον «Τύπο».

Το τελευταίο τους video clip είναι το “Τραγούδι της καλής παντρειάς” με πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη. Ακολουθώντας την “παράδοση” του Caribbean girl, οι Polkar ακολουθούν το αντικείμενο του πόθου τους και το κατακτούν ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βία..! Bondage tapes, παπάδες, o φιμωμένος Γιώργος Χρυσοστόμου, η απαγωγή της πρωταγωνίστριας και το μελωδικό “Τραγούδι της καλής παντρειάς” που έχει βγει εδώ και 2 μήνες στα ελληνικά ραδιόφωνα, συνθέτουν ένα video clip που στη λογική της μικρού μήκους ταινίας προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι σε “όλους αξίζει μια καλή παντρειά!”. To video clip χτύπησε 13.858 views μέσα στην πρώτη μέρα προβολής του από το Youtube, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδη υποδοχή του Τύπου.

Facebook: Polkar

Λίγα λόγια για τους Εκμέκ:

Tιμώντας τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιίας οι «Εκμεκ», οι πέντε εξωστρεφείς μουσικοί από την Θεσσαλονίκη, κέρδισαν από την αρχή το αυτί του κοινού ως μια από τις σημαντικότερες νέες δισκογραφικές προτάσεις.

Το πρώτο τους άλμπουμ «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει»( Lyra, 2011) απέκτησε γρήγορα σημαντικό airplay στα ραδιόφωνα της χώρας, ενώ το τραγούδι «Ο τραπεζίτης» γίνεται το soundtrack του διεθνούς ντοκυμαντέρ του Deutsche Welle για την κρίση στη χώρα. Η συνεργασία τους με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο» και το single «Αγγελος Ξένος» προχώρησαν περαιτέρω στο δρόμο αυτό, για να έρθει στη συνέχεια το δεύτερο τους άλμπουμ “Ο Φυγάς” (14 Music,2014) να επιβεβαιώσει την αυξανόμενη φήμη τους και να τους συστήσει σε ακόμη ευρύτερο κοινό.

Αυτή την περίοδο δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν το τρίτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη.

Facebook: Εκμέκ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected] , www.technopolis-athens.com

 Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ώρα: 21:00

Είσοδος ελεύθερη