24 ΜΑΪ́ΟΥ 2017 21:00

#KatheMeraTexnopoli: Παρουσίαση Ετήσιου Προγράμματος Μάιος 2017-Απρίλιος 2018

Το ετήσιο πρόγραμμα της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, Μάιος 2017-Απρίλιος 2018, παρουσιάστηκε την Τρίτη  23 Μαΐου στο Παρατηρητήριο, το ψηλότερο σημείο του Νέου Υδαταερίου, στην Τεχνόπολη.

Ο θεσμός που εγκαινιάστηκε το 2016 «Κάθε μέρα Τεχνόπολη» -“#KatheMeraTexnopoli”-,  θα συνεχίσει και τη νέα χρόνια να μας προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.

Στο αγαπημένο σημείο της πόλης θα απολαύσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και «συντονισμού» με τη σύγχρονη πραγματικότητα, τόσο από καλλιτεχνική όσο και από επιχειρηματική άποψη.

Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί θα είμαστε, χωρίς αμφιβολία, #KatheMeraTexnopoli.

Το φετινό πρόγραμμα της Τεχνόπολης περιλαμβάνει δράσεις που αγκαλιάζουν όλους τους τομείς της σύγχρονης καθημερινής ζωής.

Αναλυτικά:

•Τα καθιερωμένα φεστιβάλ και θεσμούς μας

17th Athens Technopolis Jazz Festival σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Athens Science Festival 2018, Athens Circus Festival 6th Edition, 8th Athens Bike Festival, 2nd Athens Coffee Festival, Athens Bar Show 2017, Burger Fest ‘17, Gaming Festival, Vinyl Market, 2nd Full Moon Fiesta, Vegan Life Festival, Django Festival, The Christmas Factory, Dinner in the Sky, The Meet Market, Metapolis Έκθεση Φωτογραφίας, Ελλάδα Γιορτή Γεύσης, Vintage Toys ’18, TEDxAUEB, Spoudase 2017, eHealth Forum 17, 17th International HL7 Interoperability Conference, Ημέρες Καριέρας κ.ά.

•30 μοναδικά απολαυστικές μουσικές βραδιές

Η Τεχνόπολη για άλλη μία φορά θα φιλοξενήσει στο γνωστό και αγαπημένο stage της αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε ένα ξεχωριστό μουσικό (και χορευτικό!) πρόγραμμα. Μερικές από τις συναυλίες που θα απολαύσουμε φέτος είναι:

-30 χρόνια Αθήνα 9,84

Athens Big Band με τους Δώρο Δημοσθένους, Johnny Vavouras and the Cadillacs, Λάκη Παπαδόπουλο και πολλούς guests

-Γιώτα Νέγκα

Μαζί της οι συνθέτες: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης, Βαγγέλης Κορακάκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Λειβαδάς

-Κωστής Μαραβέγιας

-20 χρόνια Δημήτρης Μπάσης

-Postmodern Jukebox Orchestra

-Breakin’ Mozart

-Athens School Festival

-Αλκίνοος Ιωαννίδης

-Kamasi Washington (Μουσική εκτός Στέγης)

-Imam Baildi

-Full moon fiesta

-Πάνος Μουζουράκης & the Mouzicians

-Συμφωνική Δήμου Αθηναίων & Tangarto

-Big Band Δήμου Αθηναίων & Craig Bailey

-LP μαζί με Monophonics, Lola Marsh και Angelika Dusk

-Νατάσσα Μποφίλιου – Βαβέλ 2

Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος

-Django Fest

-Συναυλία περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

-Οι La femme στην Αθήνα

Summer Camp στην Τεχνόπολη: ένα πλούσιο εκπαιδευτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 4 εβδομάδων (19 Ιουνίου – 14 Ιουλίου) για παιδιά 6-12 ετών, που διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και σχεδιάζεται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου (ΒΜΦ) και το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio.

Τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη»: μία Κυριακή κάθε μήνα πραγματοποιείται μία σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων για παιδιά και τις οικογένειές τους με ελεύθερη είσοδο για όλους.

•Amorφous

Με ιδιαίτερη χαρά αναγγέλλουμε τη συνεργασία μας με την Ελευσίνα 2021-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για τη διοργάνωση ενός summer camp που θα πραγματοποιηθεί 1-9 Ιουλίου στην πόλη της Ελευσίνας και περιλαμβάνει διεπιστημονικά workshops, events και εκθέσεις.

Το Amorφous πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ALIEN project (Advanced Learning and Inclusive EnviroNment), ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζονται φορείς και ιδρύματα από την Πολωνία (Polish Japanese Academy of Information Technology, Warsaw School of Economics), το Ηνωμένο Βασίλειο (Glyndwr University, University of the West of Scotland), τη Φινλανδία (Aalto University) και την Ελλάδα (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων). Στόχος του είναι να συμβάλει στη βαθιά κατανόηση της πολυπλοκότητας της μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσα από το συνδυασμό των προοπτικών διαφορετικών κλάδων.

•«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Εκπαιδευτικό πιλοτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της Αθήνας. Μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την αγωγή των παιδιών στις αξίες και τη φροντίδα της πόλης ως πυρήνα της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα ακολουθήσει η εφαρμογή του στη δευτεροβάθμια.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ) εγκαινιάστηκε το 2013 με στόχο να αναδείξει το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης. Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το μοναδικό στην Ευρώπη που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού in situ.

Ο επισκέπτης του Μουσείου έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει το μηχανολογικό εξοπλισμό και να μάθει για το ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο, μέσα από 1 διαδρομή, 6 κτίρια και 13 στάσεις. Παράλληλα, μπορεί:

•Όπως κάθε χρόνο, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Μάιο και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Σεπτέμβριο.

•«160 χρόνια Γκάζι»: Το παλιό εργοστάσιο φωταερίου γιορτάζει τα 160 του χρόνια με μία σειρά συναρπαστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, από το Σεπτέμβριο του 2017.

•Το πιο σημαντικό όμως που ετοιμάζει το Μουσείο μας για φέτος, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2018, είναι η έκθεση με θέμα την καινοτομία στις ελληνικές βιομηχανίες: μία ιστορική έκθεση με στόχο την παρουσίαση των πιο σημαντικών βιομηχανιών που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα, το χρονικό διάστημα 1850 έως 1960. Για δεύτερη χρονιά, διοργανώνουμε μια μεγάλη έκθεση στην Τεχνόπολη, μετά την τεράστια επιτυχία των GR80s.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Δημιουργική Μάθηση

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, προσφέρει μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων για όλους: παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σχολικές ομάδες και οικογένειες.

•Εκπαιδευτικά εργαστήρια: «Μικροί Κηπουροί με πινέλα» (υπαίθριο εργαστήριο κηπουρικής), Θεματικά Εικαστικά Εργαστήρια (σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στη θεματική των εκδηλώσεων και των φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Τεχνόπολη), «Στην αυλή του εργοστασίου» (εικαστικά παιχνίδια στον ήλιο), «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι» (διαδραστική ξενάγηση βασισμένη στην τεχνική του museum theatre για μικρούς και μεγάλους), Summer Camp και Κυριακές στην Τεχνόπολη.

•Συνεχίζονται και φέτος τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για σχολικές ομάδες, οι ξεναγήσεις και τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, εικαστικών και αφήγησης για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς, αλλά και οι ξεναγήσεις /εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων.

INNOVATHENS

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός πολυχώρος στο κέντρο της πόλης που λειτουργεί από το Μάιο του 2014. Πρόκειται για μία σύμπραξη της Τεχνόπολης με τους Athens Σynergies, 6 συνδέσμους επιχειρήσεων που εκπροσωπούν περισσότερες από 350 από τις πιο καινοτόμες κι εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Αθήνας, και στρατηγικό συνεργάτη τη Samsung Electronics Hellas, παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Κάθε μέρα στο INNOVATHENS, δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσσουν καθημερινά γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές.

•Τον περασμένο Απρίλιο, εγκαινιάσαμε το Get into Games, ένα φεστιβάλ-ταξίδι στον μαγικό κόσμο του gaming που θα ολοκληρωθεί σε 4 ενότητες: Edu, Create, Urban, Ignite (με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας)

•2nd Mobility Fair, INNOVATION is great (μία συνδιοργάνωση με τη Βρετανική Πρεσβεία & το British Council)

•Moving into the City (με αφορμή το 8th Athens Bike Festival)

•Tech n News (στο πλαίσιο του εορτασμού «30 χρόνια Αθήνα 9,84»)

•Μετά την επιτυχία των προηγούμενων θεματικών κύκλων του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Food for Business και Creative Industries, εγκαινιάζουμε 2 νέους θεματικούς κύκλους

•Forward. From the lab to society: πλατφόρμα διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό

Συνεχίζονται:

-ΙΝΝΟVATHENS Labs: κύκλοι εντατικών πιστοποιημένων σεμιναρίων ενηλίκων Digital Marketing, Adobe Photoshop, WordPress, JavaScript και Google AdWords

-Κάθε μήνα: τα καθιερωμένα εργαστήρια ανάπτυξης τεχνικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (Samsung Service Lab, Presentation & Communication Skills, Market Yourself, Εργαστήρια Marketing & Branding, Management, HR σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ), Startup Grind (σε συνεργασία με με τον ΣΕΚΕΕ), SciFY Academy, Prod.Active – Javascript – WordPress meetups και σεμινάρια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών Αθήνας – BPW Athens

-Ακόμη: networking events, παρουσιάσεις νέων ιδεών και προϊόντων, venture capital forums, εκθέσεις και φεστιβάλ καινοτομίας, διαγωνισμοί

•ecraft2learn (Horizon 2020)

Το INNOVATHENS συμμετέχει μαζί με διεθνείς ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς φορείς στο ecraft2learn, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα μάθησης, μια ενιαία πλατφόρμα προώθησης εκπαιδευτικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την ανάπτυξη του STEM στην εκπαίδευση.

Εμείς είμαστε έτοιμοι. Εσείς;

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected] , www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα