21 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017 07:40

«Με τα μάτια ανοιχτά» -Το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, η  Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

Στο φετινό μας ραντεβού με την «πραγματικότητα» θα προβληθούν 16 ελληνικά ντοκιμαντέρ -παλαιότερα και σύγχρονα. Πρόκειται τόσο για ταινίες που έχουν σηματοδοτήσει την ιστορία του ελληνικού ντοκιμαντέρ όσο και για ταινίες που μιλάνε για τη σημερινή εποχή. Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, από τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας μέχρι τις ΗΠΑ,  και από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι μια παραλία της Τεργέστης.

Θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και ένα ειδικό αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ της Ουγγαρίας που θα μας οδηγήσει στην πραγματικότητα μιας άλλης χώρας. Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θέλοντας να παρέμβει και να μιλήσει με κινηματογραφικούς όρους για όσα συμβαίνουν σε παγκόσμια επίπεδο και, κυρίως, στη γειτονιά μας -στην Ευρώπη- προτείνει για τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο αφιέρωμα και ένα master class με θέμα ΤΕΙΧΗ ή ΓΕΦΥΡΕΣ. «Να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο», έχει γίνει πια το κεντρικό δίλημμα των σύγχρονων κοινωνιών.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του φετινού αφιερώματος ελληνικού ντοκιμαντέρ, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ οργανώνει δύο παράλληλες εκδηλώσεις:

1.Ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφία της Ουγγαρίας, μιας χώρας στην οποία το δίλημμα «Τείχη ή Γέφυρες» έχει πάρει παραδειγματικές διαστάσεις, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε -παρουσία των δημιουργών τους!- 4 αριστουργηματικά ουγγρικά ντοκιμαντέρ για το θέμα.

2.Ένα μοναδικό Master Class με τους Ούγγρους καλεσμένους, με κεντρικό θέμα «Τείχη ή Γέφυρες: να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο;». Το Master Class θα λειτουργήσει ως εισαγωγή του φετινού εργαστηρίου δημιουργικού ντοκιμαντέρ της ΕΕΝ, το οποίο θα γίνει στη συνέχεια σε 2 φάσεις -τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες:

GREEK DOCUMENTARY ASSOCIATION:  [email protected]

tel:+30.6972318826

https://hellasdoc.wordpress.comwww.facebook.com/GreekDocumentaryAssociatio

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

[email protected]  , www.technopolis-athens.com   

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»