SKAI TV

Αναγνωρίστηκε η πολιτική μας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που ξέσπασε στην πόλη της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στον διεθνή έπαινο που απονεμήθηκε στον ίδιο, στο πλαίσιο του θεσμού «Δήμαρχος του Κόσμου 2017».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ήδη από το 2015, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση δημιουργήθηκε η Δομή Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής ότι η θέση των προσφύγων δεν είναι σε πάρκα και πλατείες. «Παραχωρήσαμε την έκταση στον Ελαιώνα και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη στην ενοικίαση διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες» είπε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι «αυτό συνέβη όχι μόνο γιατί η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις αλλά κυρίως για να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία και η ζωή στην πόλη».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι στον αντίποδα της συντεταγμένης πολιτικής υποδοχής και ένταξης προσφύγων βρίσκονται ανεξέλεγκτες καταλήψεις κτιρίων, διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας. Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι «κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που επρόκειτο σε λίγες ημέρες να εγκατασταθούν ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες, καταλήφθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει στέγη ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα του προσφυγικού κύματος, τα ασυνόδευτα παιδιά».    

«Έχουμε κτίρια υπό κατάληψη που δεν ξέρει κανείς τι γίνεται εκεί μέσα, έχει τεράστια ευθύνη η Πολιτεία γιατί αυτό αναστατώνει τη ζωή της Αθήνας» σημείωσε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι στις αρχές της Αχαρνών, σε μια ακτίνα εκατό μέτρων, έχουμε τρεις καταλήψεις, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι για τους άστεγους ο δήμος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να φιλοξενήσει στους ξενώνες του ανθρώπους, που δεν εμφανίζουν προβλήματα εξάρτησης ή ψυχικών ασθενειών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέσα στην κρίση διαλύθηκαν κοινωνικές δομές και βρέθηκαν άνθρωποι στο δρόμο οι οποίοι θέλουν νοσηλεία. Πρόσθεσε, ότι ο δήμος Αθηναίων έχει συμφωνήσει με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ να μπορέσουν να στεγάσουν  τους άστεγους σε υπνωτήριο και δομές ημερήσιας φροντίδας και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους περιοχών που προορίζονται για την εγκατάσταση τέτοιων δομών, να μην λειτουργούν φοβικά.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 16/02/2017 - 13:35

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.