FullSizeRender(11)

Το σύνθημα για τη διεξαγωγή του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 19 Μαρτίου, έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στη συνέντευξη τύπου για  το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης στην Αθήνα.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν ήδη τις 21.000 δήλωσε ο κ. Καμίνης γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική της διοργάνωσης, που μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελούν θεσμούς στη διεθνή δρομική κοινότητα.

«Έχοντας διαπιστώσει τη δυναμική αυτή και θέλοντας να αυξήσουμε τις διεθνείς συμμετοχές μεταφέραμε από φέτος τη διεξαγωγή του αγώνα  το Μάρτιο, πάνω στην εαρινή ισημερία, καθώς πέραν του γεγονότος ότι η ημερομηνία συμπίπτει με τις εαρινές διακοπές δυτικών πανεπιστημίων, η εποχή συνδυάζει εξαιρετικές  κλιματολογικές συνθήκες για τους δρομείς», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στις στοχευμένες προσπάθειες που γίνονται στον δήμο Αθηναίων, προκειμένου η Αθήνα να γίνει ένας απολαυστικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός.       

Συμπράττουμε με την Aegean και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην πολύ πετυχημένη καμπάνια διαφημιστικής προβολής της Αθήνας, είπε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας  ότι ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει την πραγματοποίηση μεγάλων διοργανώσεων με διεθνές κύρος και απήχηση, που θα κάνουν την πόλη ενδιαφέρουσα σε ευρύτερα κοινά με διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος τον Μάρτιο, η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta14 από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος τον Νοέμβριο, και η Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2018, κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος  μίλησε για τη δυναμική του θεσμού του Ημιμαραθωνίου ο οποίος έξι χρόνια πριν στο ξεκίνημά του είχε συμμετοχές που μόλις άγγιζαν τις 3.000, ενώ σήμερα έξι χρόνια μετά και με ανοιχτές ακόμα τις λίστες εγγραφών οι δρομείς ξεπερνούν τις 21.000.       

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωστής Μπιτζάνης σημείωσε ότι το δρομικό κίνημα αλλά και ευρύτερα ο αθλητισμός είναι μέσον βελτίωσης της φυσικής και πνευματικής υγείας των πολιτών και αποτελούν προτεραιότητα στο δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ο κ. Μπιτζάνης, εγγράφεται και η ευρύτερη πολιτική του οργανισμού που μεριμνά για μια σειρά από αθλητικές υποδομές κι εγκαταστάσεις στις γειτονιές της Αθήνας, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες στον κάθε πολίτη.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ παρουσίασε με θέρμη  τη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την υπογραφή τριών μνημονίων συνεργασίας για τρία μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα, ιδιαιτέρως σημαντικά για την προβολή της Αθήνας και την τουριστική της ανάπτυξη, όπως είπε: τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα άλματος επί κοντώ ανδρών εκτός σταδίου και βεβαίως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν  ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τριφωνόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της  περιφερειάρχη Αττικής υπεύθυνος για τον Αθλητισμό Σπύρος Πάντζας, ο διευθύνων σύμβουλος του βασικού χορηγού ERGO  Θεόδωρος Κοκκάλας, ο Πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο και ο νικητής του περσινού Ημιμαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος.

Ημερομηνία: 
Δευ, 06/02/2017 - 14:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.