kam th

Για τα μεγάλα ζητήματα της Αθήνας, συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του κόμματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέλυσε τους άξονες πολιτικής της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, και την ενίσχυση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού καθώς επίσης και τα προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία περιοχών το ζήτημα της ασφάλειας.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις :

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είχα την ευχαρίστηση σήμερα να συζητήσω με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ εδώ στα γραφεία του κόμματος και με το επιτελείο του, τα θέματα της Αθήνας. Διαπίστωσα ταυτότητα αντιλήψεων και για τις αιτίες των προβλημάτων και για τις λύσεις που πρέπει να εξευρεθούν. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατάμε τους διαύλους ανοικτούς με τα πολιτικά κόμματα και, βεβαίως, με τα πολιτικά κόμματα εκείνα τα οποία διαπνέονται από ανανεωτικές και εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Θεοχαρόπουλο και το επιτελείο του σε μια τακτική επικοινωνία για τα προβλήματα της Αθήνας».

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Δήμαρχος  μας ενημέρωσε για όλα τα θέματα του Δήμου Αθηναίων και πράγματι έχουμε μια συναντίληψη την οποία βέβαια δεν την διαπιστώνουμε σήμερα για πρώτη φορά καθώς η σχέση μας έρχεται από την πρώτη θητεία του στη δημοτική αρχή. Η ανάγκη ύπαρξης προοδευτικών πολιτικών για να υπερβούμε την κρίση μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερωθήκαμε τόσο στο αναπτυξιακό κομμάτι όσο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, της φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, της ανεργίας, προβλήματα που τα βιώνει έντονα η Αθήνα. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στο Δήμο, στην προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής με στόχο την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων. Για παράδειγμα η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών και δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα παίρνει κάτω από τη βάση ή μάλλον δεν πλησιάζει καν την βάση. Η θέση της  Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική σε όλα τα θέματα, δεν υπάρχει κατάλληλος συντονισμός όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό μεταξύ κράτους, αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ,  που θα επιλύει τα προβλήματα. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει και να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για τη χώρα. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την σημερινή συνάντηση, εξάλλου με τον κ. Καμίνη έχουμε συναντίληψη για το πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της χώρας με προοδευτικό τρόπο, με διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα λύνουν τα προβλήματα μακριά από στερεότυπα  και βεβαιότητες του παρελθόντος που δεν αποτελούν τη λύση για το σήμερα».

Στη συνάντηση μετείχαν η Υπεύθυνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος και μέλος της Ε.Ε., Έφη Παγκάλου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Σιακαντάρης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Αργυρός και η Διευθύντρια Γραφείου Δημάρχου Μαρία Λογοθέτη.

Ημερομηνία: 
Τετ, 04/01/2017 - 17:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.