14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016 14:30

«Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Την εντυπωσιακή παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων», παρουσιάζει την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων.

«Το Άστρο των Χριστουγέννων» είναι μια παράσταση για όλη την οικογένεια, που αναλαμβάνει να διερευνήσει, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μία εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής, του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα. Ταξιδεύοντας πίσω στους αιώνες, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει τόσο ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα. Συγχρόνως, γεμίζει τον χώρο με «αέρα» παιδικής αθωότητας,  αναδύοντας πλήθος συναισθημάτων, που σίγουρα θα συγκινήσουν κάθε παιδικό βλέμμα και παράλληλα θα ξυπνήσουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Ελάτε, για να παρακολουθήσετε  μαζί με τους φίλους και τις οικογένειές σας «Το Άστρο των Χριστουγέννων» σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο!

Κρατήσεις θέσεων: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00, τ.: 210 5284853

* Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο – Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387  Παλ. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11), τηλ: 210 9469600

Ώρα:16.30