(16)

Την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και τη σημασία της συνεργασίας των πόλεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο για το προσφυγικό, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στις Βρυξέλλες, στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Στην Ολομέλεια της Συνόδου, στην οποία συμμετείχε ως βασικός ομιλητής ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος γίνεται κυρίως μέσω της δραστηριοποίησης των πόλεων, και για λόγο αυτό χρειάζεται η μεταξύ τους αλληλεγγύη και συνεργασία με ανάληψη πρωτοβουλιών και ισόρροπη κατανομή της ευθύνης. 

«Οι πόλεις, ήρθαμε αντιμέτωπες είτε με απόλυτα απροετοίμαστα κράτη να διαχειριστούν το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, είτε με χώρες που αρνήθηκαν να επιμεριστούν την αναλογική ευθύνη αντιμετώπισής του» σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι τελικά οι δήμοι αποδεικνύεται ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της πόλης της Αθήνας να συγκροτηθεί η Πρωτοβουλία των Πόλεων Αλληλεγγύης για το προσφυγικό με τη συμμετοχή 50 ευρωπαϊκών πόλεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχουν για τις τοπικές κοινωνίες, οι πολιτικές ένταξης των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 08/12/2016 - 14:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.