05 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2016 06:50

Δημιουργική μάθηση τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη

Τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη προβλέπονται συναρπαστικά! Έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το INNOVATHENS, διοργανώνει, για ακόμη μια χρονιά, μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και ξεναγήσεων για όλους.

Μέσα από δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις, ανακαλύπτουμε τη νεότερη ιστορία της πόλης με έναν… παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη τον ποντικό. Φτιάχνουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους animation με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου animator και media artist Μπάμπη Αλεξιάδη. Ζωγραφίζουμε και φυτεύουμε πολύχρωμα λουλούδια στο αγαπημένο κυριακάτικο εργαστήρι μικρών και μεγάλων «Μικροί κηπουροί με πινέλα». Συναρμολογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια, πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών. 

Δείτε αναλυτικά τα εργαστήρια:

-Lego Wedo 2.0

Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής

Είναι απλό να κατασκευάζεις μια μηχανή; Μάλλον απλούστερο απ’ όσο φαντάζεσαι;

Οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας με τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες και άξονες για να τους δώσουν ζωή και κίνηση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό, οι μαθητές αποκτούν δεξιότητες προγραμματισμού, engineering και επίλυσης προβλημάτων, κατανοώντας παράλληλα βασικές έννοιες της Φυσικής.

Απευθύνεται σε:  10-14 ετών

Ημερομηνίες: 2, 15, 22 Οκτωβρίου

Ώρες: 10.00-12.00

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων

*Τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education.

-Τα καρβουνάκια χορεύουν

Εργαστήριο animation με τον Μπάμπη Αλεξιάδη

Η θερμοκρασία στο εργοστάσιο ανεβαίνει… Οι μηχανές δουλεύουν ξανά κι αντί για φως φτιάχνουν μουσικές ενώ τα καρβουνάκια χορεύουν σε τρελούς και ξέφρενους ρυθμούς!

Μαζί με τον Μπάμπη Αλεξιάδη, κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο, γνωρίζουμε την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 155 χρόνια, και φτιάχνουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, μαθαίνουμε τις βασικές τεχνικές του animation και εξοικειωνόμαστε με την κινηματογραφική γλώσσα. Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία το σχέδιο, το κολάζ, το σκίτσο, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και λειτουργώντας ομαδικά κατασκευάζουμε τη δική μας ιστορία και τη μεταφράζουμε σε κινούμενη εικόνα. Είμαστε υπεύθυνοι για κάθε κομμάτι της παραγωγής: από το σενάριο και τη σκηνοθεσία μέχρι το μοντάζ και την ηχοληψία.

Απευθύνεται σε:  7-14 ετών

Ημερομηνίες: 8, 15, 22 & 23 Οκτωβρίου

Ώρες: 17.00-19.00

Κόστος συμμετοχής: 65 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων

-Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι

Διαδραστική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους

Θέλεις να τρυπώσεις στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Να ανακαλύψεις μέσα από τη ματιά ενός ποντικού το Γκάζι και τη νεότερη ιστορία της Αθήνας;

Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε έναν… παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη τον ποντικό, ο οποίος θυμάται και μας διηγείται την ιστορία του. Μέσα από τις αναμνήσεις του γνωρίζουμε την ιστορία του Γκαζιού, την πορεία του εργοστασίου στο χρόνο και μια νέα οπτική της νεότερης ιστορίας της πόλης. Ακούμε μαζί του τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα, μυρίζουμε με τη δυνατή του μύτη το φωταέριο και βλέπουμε μέσα από τα μικρά του μάτια τα κτίρια να αποκαλύπτονται πελώρια μπροστά μας…

*Η διαδραστική ξενάγηση «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι» είναι σχεδιασμένη με άξονα τις τεχνικές του museum theatre. Μέσα από το θέατρο και εικαστικές παρεμβάσεις, η ιστορική πληροφορία προσφέρεται με ευφάνταστο και κωμικό τρόπο στον επισκέπτη του Μουσείου.

Απευθύνεται σε: Οικογένειες με παιδιά από 8 ετών & ενήλικες ως… 108 ετών

Ημερομηνίες:

9 Οκτωβρίου, 11.00-12.15

15 Οκτωβρίου, 11.30-12.45

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/άτομο, 7 ευρώ/ενήλικας +παιδί

-Μικροί κηπουροί με πινέλα

 Υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής

Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα παλιό εργοστάσιο φωταερίου να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι;

Τα παιδιά εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και, με τη βοήθεια ειδικών, φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.

Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. «Μικροί κηπουροί με πινέλα» της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε!

Απευθύνεται σε:  Οικογένειες με παιδιά 3-10 ετών

Ημερομηνία: 9 Οκτωβρίου

Ώρες: 11.00-12.15 & 12.30-13.45

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ/παιδί

*Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών-Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών.

Στην Τεχνόπολη, τα Σαββατοκύριακα μπορείτε ακόμα…

-Να ανακαλύψετε το Παρατηρητήριο στο ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου, με θέα 360 μοιρών σε όλη την Αθήνα

-Να κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη με ένα από τα Athens Bikes

-Να βρείτε ξεχωριστά δώρα για μικρούς και μεγάλους στο Industrial Gas Museum Shop

-Να σκαρφαλώσετε, να ισορροπήσετε και να ακονίσετε τη φαντασία σας στο Sky Walk, ενός υπερσύγχρονου action park για παιδιά κάθε ηλικίας

-Να απολαύσετε τον καφέ, το χυμό ή μια ποικιλία πιάτων από το ανανεωμένο μας μενού στο καφέ της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Στο καφέ μας μπορείτε να διοργανώσετε και το παιδικό σας πάρτυ

-Να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία με θέα την πόλη στο Dinner in the Sky

*Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 2130109325, 2130109300

[email protected]

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

www.technopolis-athens.gr

Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300

E-mail: [email protected]