25 ΙΟΥΛΊΟΥ 2016 18:00

Με το τραγούδι ταξιδεύω στη σκηνή του Τριανόν

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων με συνοδοιπόρους τρεις σπουδαίες φωνές, την Κατερίνα Κούκα, τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Λένα Αλκαίου, μοιράζονται τη σκηνή του Τριανόν, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις καλύτερες στιγμές του λαϊκού τραγουδιού.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός της ίδρυσης του είναι η διάδοση και διάσωση της “καλής” ελληνικής μουσικής.

Σημαντικά είναι τα ειδικά αφιερώματα στο έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών μεταξύ των οποίων του Γιάννη Σπανού, Απόστολου Καλδάρα, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη καθώς επίσης και αφιερώματα στο ρεμπέτικο, λαϊκό, δημοτικό και έντεχνο τραγούδι. Αξιοσημείωτα επίσης και τα αφιερώματα που έγιναν στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Βίκυ Μοσχολιού.

Εμφανίσεις σε εξαιρετικά επιτυχημένες και σημαντικές συναυλίες, συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Μπάμπης Τσέρτος, Χρόνης Αϊδονίδης, Μαρία Δημητριάδη, Νίκος Δημητράτος, Γλυκερία, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σταμάτης Κόκοτας, Νάντια Καραγιάννη, Γιάννης Βογιατζής, Μιχάλης Βιολάρης, Πόπη Αστεριάδη, Τάκης Κωσταντακόπουλος, Κώστας Μάντζιος, Ερωφίλη, Κώστας Θωμαίδης, Πένυ Ξενάκη, Γιώργος Γερολυμάτος, Ηλίας Κλωναρίδης, Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Παναγιώτης Λάλεζας, Μιχάλης Δημητριάδης, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ Σαΐα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώτα Νέγκα κ.ά

Κατά καιρούς έχει δώσει το παρόν σε αποκριάτικα προγράμματα και χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Δήμου Αθηναίων με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, όπως επίσης και σε μουσικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τα φεστιβάλ-εκθέσεις Βιβλίου και Λουλουδιών.

~ΤΡΙΑΝΟΝ~

Μισός αιώνας Τέχνης και Πολιτισμού.

Το Τριανόν από το 1960 είναι ένα κεντρικό Αστικό σημείο έκφρασης κι εκπομπής Τέχνης. Όντας ένας ευέλικτος, πολιτιστικός και πολυδραστήριος χώρος, πλέον των κινηματογραφικών του προβολών, φιλοξενεί φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, χορό, perfomances. Διοργανώνει σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, όπως και εναλλακτικές μορφές εικαστικού θεάματος.

Open air Κινηματογράφος Τριανόν : Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Tηλ.: +30 210 8215469

Email: [email protected]

http://www.trianon.gr

Ώρα 21:00

Είσοδος Ελεύθερη