16 ΜΑΪ́ΟΥ 2016 11:50

Χαιρετισμός δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2016

Η Αθήνα στηρίζει το φεστιβάλ – σύμβολο της πόλης, όπως και κάθε άλλη δημιουργική πρωτοβουλία για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2016.

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διεύρυνση συνεργασιών, με κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις και με τη συμμετοχή και των δικών μας πολιτιστικών φορέων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, καθώς και της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων» τόνισε ο κ. Καμίνης και επεσήμανε: «Οι τέχνες και τα γράμματα, είναι σήμερα ο ισχυρότερος δεσμός της Αθήνας και του τόπου,με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο». Σημειώνοντας ότι το Φεστιβάλ αποτελεί σύμβολο για την Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε τη σημασία που έχει, η δικτύωση και οι συνεργασίες, εντός και εκτός συνόρων.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στη documenta, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διοργανώσεις Σύγχρονης Τέχνης, που την Άνοιξη του 2017 θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, καθώς για πρώτη φορά για την ιστορία της έκθεσης, πραγματοποιείται και σε δεύτερη πόλη παράλληλα με τη γερμανική πόλη του Κάσελ. Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, η documenta θα αποτελέσει πόλο έλξης για εικαστικούς, δημιουργούς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι με τον δήμο Αθηναίων έχει συμφωνηθεί ήδη η επέκταση του Φεστιβάλ στους δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομους, στοές, δημοτικά κτίρια και στέκια μεταναστών, όπως επίσης και η διασύνδεσή του με ομάδες πολιτών».

Επισυνάπτεται η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη