1ηΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑ

Μια πρωτοποριακή διαδικασία για τη συμμετοχή στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την πόλη, η 1η Διάσκεψη για την Αθήνα, που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ξεκίνησε με ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.

Φορείς, σύλλογοι και πολίτες συμμετέχουν σε ένα νέο θεσμό για την Αθήνα, είπε εγκαινιάζοντας τις εργασίες της 1ης Διάσκεψης ο κ. Καμίνης. Σημείωσε ότι θα αποτελέσει το καταλληλότερο βήμα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών και στελεχών του δήμου Αθηναίων, σε βασικά ζητήματα της πρωτεύουσας.

Στόχος, η αναβάθμιση της λειτουργίας της πόλης και της ζωής των κατοίκων της. «Πρόκειται  για μια συνάντηση εργασίας, με εξειδικευμένα, θεματικά εργαστήρια», σημείωσε ο κ. Καμίνης και κατέληξε: «Μέσα από τις συνεχείς, συλλογικές προσπάθειες, η Αθήνα μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζήσει κάποιος, να εργαστεί ή και να επισκεφθεί»

Στην 1η Διάσκεψη για την Αθήνα τέσσερα θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο:

1)Το Παιδί με δράσεις  που φέρνουν κοντά  το σχολείο με την κοινωνία, αλλάζοντας παράλληλα το ρόλο του σχολείου στη γειτονιά.

2)Η Κοινωνία των Πολιτών, μέσω της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμας «ΣυνΑθηνά» του δήμου Αθηναίων, η οποία συνδέει τις πιο δυναμικές κοινότητες της πόλης.

3) Το Περιβάλλον, η φροντίδα του οποίου αποτελεί πάντοτε ζητούμενο και προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στο κέντρο της Αθήνας, εστιάζοντας στον εμβληματικό Εθνικό Κήπο.

4)Το Εμπορικό Τρίγωνο του ιστορικού κέντρου, στο οποίο επιχειρείται να αποδοθεί η σημασία που του αξίζει, με την πιλοτική παρέμβαση αποκατάστασης για την ισομερή ανάπτυξη της περιοχής, στο επιχειρηματικό και πολιτιστικό ζωντάνεμά της, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στους κατοίκους του.

Στις 5 μ.μ., θα παρουσιαστούν οι ιδέες και οι προτάσεις για την κάθε θεματική ενότητα, ενώ  στις 6 μ.μ. ο δήμαρχος Αθηναίων  θα μιλήσει για τα συμπεράσματα των ομάδων εργασίας.

Επισυνάπτεται η  εναρκτήρια ομιλία του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη.

 

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 11/02/2016 - 14:10
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ 1η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.doc63.5 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.