g.kaminis 2

Την ανάγκη για μια πραγματική Διοικητική Μεταρρύθμιση τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη για την οικονομική και κοινωνική κρίση στις γειτονιές της πόλης στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

«Έως ότου επιτευχθεί μια μεγάλη και ριζική Διοικητική Μεταρρύθμιση, απαιτούνται συνέργειες και συνεργασίες» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι δεκαοκτώ υπουργεία πρέπει να συνεργαστούν μαζί με το δήμο και την Περιφέρεια για την υλοποίηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης, μια αποτελεσματική παρέμβαση στις γειτονιές της πόλης που έχει εκπονήσει ο δήμος Αθηναίων με πανεπιστημιακά ιδρύματα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και της υποβάθμισης της ζωής των ανθρώπων. «Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση. Δεν μπορείς να βοηθάς αποσπασματικά. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που απειλεί την κοινωνική συνοχή, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι μεγάλες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές».

«Πρώτη η Αθήνα έκανε αποφασιστικά βήματα, παρά τις εντελώς ανορθολογικά περιορισμένες αρμοδιότητες και την απουσία οικονομικής αυτοτέλειας», είπε ο κ. Καμίνης. «Οι στόχοι που θέσαμε εν μέρει εκπληρώθηκαν, άλλοι έχουν παραλλάξει, νέοι προστέθηκαν και ορισμένοι παραμένουν. Ανάμεσά τους είναι η ύπαρξη ευρωπαϊκών πόρων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η διασύνδεση με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους και μεγαλουπόλεις διεθνώς και η αξιοποίηση καλών πρακτικών. Η ανάδειξη της Αθήνας σε ισότιμο εταίρο στον παγκόσμιο διάλογο για τις «έξυπνες πόλεις», «τις πόλεις διαμορφωτές της πολιτικής ατζέντας», με τη συμμετοχή σε δίκτυα, όπως το C-40 για το κλίμα, το Resilient Cities και το Bloomberg Associates».

«Ενδυναμώνοντας τις δράσεις των πολιτών ο δήμος διαμορφώνει μια νέα αντίληψη για τη σχέση της Tοπικής Aυτοδιοίκησης με τους πολίτες, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην Δημόσια Διοίκηση και στην κοινωνία των πολιτών και δημιουργεί μια αμφίδρομη και δυναμική μεταξύ τους σχέση» ανέφερε ο κ. Καμίνης με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την ανακαινισμένη αγορά της Κυψέλης - μια καινούρια προσέγγιση για μικτή χρήση δημοτικού κτιρίου που πρόκειται να ανακοινώσουμε στο προσεχές διάστημα -  τον καθαρισμό κτιρίων από τα πολλά γκράφιτι, ο δήμος εμπλέκει ομάδες πολιτών και κατοίκους σε μια από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, εκπαιδεύοντας και στηρίζοντας φορείς και ενδιαφερόμενους.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, κ. Βασίλης Καρύδης.

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 21/01/2016 - 09:20

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.