kam BIENALE

Υπό τον πολλαπλά σημαίνοντα τίτλο « Ομόνοια», άνοιξε τις πύλες της η Μπιενάλε της Αθήνας 2015, ξεκινώντας μία πρωτοποριακή συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας  στο Εθνικό Θέατρο – νέο REX, το επίσημο πρόγραμμα της μεγάλης αυτής εικαστικής διοργάνωσης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Μπιενάλε αποτελεί ευκαιρία για την πόλη και γι’ αυτό η Αθήνα την αγκαλιάζει. Με μεγάλη χαρά αναλάβαμε την πρωτοβουλία να παραχωρηθεί στην Μπιενάλε ένα από τα κτιριακά κοσμήματα της πλατείας Ομονοίας, το Μπάγκειο, και να ζωντανέψουν οι άδειοι χώροι του, με τρόπο ευρηματικό, παραγωγικό, ευφάνταστο και εντέλει λειτουργικό».

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, η ελευθερία και η ασφάλεια είναι επιδιώξεις συμπληρωματικές και όχι διαζευκτικές». Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «η μάθηση, η μόρφωση, ο πολιτισμός και η ευρύτερη παιδεία, ίσως να αποδειχθούν διαχρονικά οι ανθεκτικότερες ασπίδες για μια δημοκρατική και ειρηνική συνύπαρξη στα σύγχρονα, πολυπολιτισμικά αστικά κέντρα».

Για ένα 12ήμερο, από τις 18 έως τις 29 Νοεμβρίου, η Μπιενάλε της Αθήνας 2015 – «ΟΜΟΝΟΙΑ», αναπτύσσει μεγάλο μέρος του προγράμματος της στο τριώροφο κτίριο του Μπαγκείου ενώ εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε όλη τη γειτονιά γύρω από την πλατεία Ομονοίας. Παρουσιάζονται μια σειρά από καλλιτεχνικές δράσεις και συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο και άλλους πολιτιστικούς φορείς, με ανεξάρτητες ομάδες και χώρους τέχνης, καθώς και με επαγγελματίες ή και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η βραβευμένη με το Princess Margiet Award for Culture από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό, Μπιενάλε της Αθήνας - «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με το ίδρυμα Μπάγκα  ξεκινά το επίσημο πρόγραμμά της στις 18 Νοεμβρίου με τη «Σύναψη 1» – ένα διεθνές συνέδριο και εργαστήρι παραγωγής ιδεών για τη μετά το 2011 εποχή. Επικεφαλής της Μπιενάλε της Αθήνας είναι ο κ. Massimiliano Mollona, διακεκριμένος ανθρωπολόγος και λέκτορας Ανθρωπολογίας στο Goldsmiths College του Λονδίνου. Στο διεθνές εργαστήρι «Σύναψη 1», θα συμμετάσχουν διευθυντές ευρωπαϊκών, πολιτιστικών οργανισμών, πανεπιστημιακοί, θεωρητικοί της τέχνης, επιμελητές, καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλον τον κόσμο.

Επισυνάπτεται η εναρκτήρια ομιλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη  

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 18/11/2015 - 14:20
ΣυνημμένοΜέγεθος
Xαιρετισμός δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στην εναρκτήρια εκδήλωση της Μπιενάλε της Αθήνας 201565.23 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.