21 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015 04:00

«1ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα»

Τον πρώτο αγώνα δρόμου «1ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα», συνδιοργανώνουν ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων (ΣΕΗ). Είναι αφιερωμένος στην έρευνα κατά του καρκίνου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου (ΚΑΑΚ) στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και το νεοσύστατο σύλλογο Φ.Α.Ο.Σ. (Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο).

Η εκκίνηση  θα δοθεί  το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στις 6:00 το πρωί στο  χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών (τέρμα του πεζόδρομου της Ερμού έναντι Τεχνόπολης,  πλησίον της οδού Πειραιώς)  και ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο την  Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις  14:00.

 Εκδήλωση βράβευσης των  συμμετεχόντων υπεραθλητών,  θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στις 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66Α  & Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Ο  συγκεκριμένος αγώνας  είναι αυξημένων απαιτήσεων, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν τη διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, όπως αυτή περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και τον Πλούταρχο.  Λαμβάνουν  μέρος οι καλύτεροι υπερμαραθωνοδρόμοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.