png

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και το δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

-για το πότε θα δημιουργηθούν οι χώροι φιλοξενίας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει σχεδιασμένο στην Αττική και λειτουργεί κανονικά είναι ο χώρος του Ελαιώνα, τον οποίο διέθεσε ο δήμος Αθηναίων και βοήθησε στη διαμόρφωσή του, προκειμένου να στεγαστούν εκεί 700 άτομα. Από εκεί και πέρα εγώ έχω πει ότι είναι καθήκον των δήμων, και ο δήμος της Αθήνας σε αυτό βγαίνει μπροστά, να διαθέσουμε χώρους, να συμβάλουμε με τις δυνάμεις που έχουμε και να προχωρήσουμε και στην αξιοποίηση και άδειων διαμερισμάτων. Πάρα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θα στεγαστούν κανονικά σε διαμερίσματα. Έτσι πρέπει να γίνει. Το να αναζητούμε χώρους μόνο μέσα στην Αθήνα ή να διαμορφώνουμε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στην καρδιά του αστικού ιστού, είναι τρομερό σφάλμα. Όλοι οι δήμοι πρέπει να βοηθήσουν και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό μας αφορά όλους».

-για τη συμβολή άλλων δημάρχων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να το πω σε εκδήλωση της ΚΕΔΕ -και το επαναλαμβάνω προς πάσα κατεύθυνση- ότι έχουμε χρέος να μην πετάμε το πρόβλημα στην αυλή του διπλανού. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή. Δε νομίζω ότι βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα».

-για το κίνδυνο να εγκλωβιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο Λεκανοπέδιο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Πρέπει να δράσουμε όλοι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής εμβέλειας. Είναι υπόθεση της κυβέρνησης να το σχεδιάσει. Οι δήμοι πρέπει να βοηθήσουν σε όλα τα επίπεδα. Εμείς προχωράμε και στο επίπεδο του σχεδιασμού για την Αθήνα. Θα προσπαθήσω να εξασφαλίσουμε και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά πρέπει να προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα».  

-για το αν υπάρχει συνεργασία με την κυβέρνηση

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είμαστε εν αναμονή αλλά δεν έχει προκύψει κάτι καινούριο. Θέλω από την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι δε πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο της Πλατείας Βικτωρίας. Δεν πρέπει θα κάνουμε την Πλατεία Βικτωρίας ό,τι παλαιότερα τον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Ο συνωστισμός των ανθρώπων υπάρχει επειδή υπάρχουν τα γνωστά κυκλώματα. Το φαινόμενο συνεχίζεται επειδή φθάνουν στον Πειραιά οι άνθρωποι και διοχετεύονται στην Πλατεία Βικτωρίας επειδή εκεί είναι η πιάτσα. Αυτό είναι που πρέπει να σταματήσει».

-Πρόγραμμα για την αποκατάσταση του Ιστορικού Τριγώνου της Αθήνας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχουμε επιλέξει ένα πολύ συγκεκριμένο τμήμα μέσα στο Ιστορικό Τρίγωνο, στο οποίο έχουν νομοθετηθεί ζητήματα, όπως οι πεζοδρομήσεις, αλλά δεν έγιναν ποτέ. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε λειτουργία και ανάπτυξη, με κανόνες. Βελτίωση της υποδομής, της λειτουργίας, της συντήρησης και της φύλαξης. Τραπεζοκαθίσματα, παράνομη στάθμευση, ο θόρυβος το βράδυ, οι αδειοδοτήσεις, εφοδιασμός καταστημάτων, τα πάντα. Πάμε να κάνουμε μία καινούργια αρχή για το κέντρο της πόλης και την κάνουμε από εκεί. Έχουμε προβλέψει να κοστίσει περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Τα υλικά θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Θα υπάρχει φωτισμός Led. Πάμε να προλάβουμε να μην γίνει η περιοχή ένα διασκεδαστήριο, όπως έγινε του Ψυρρή και το Γκάζι. Να υπάρχει μικτή χρήση. Να υπάρχει και κατοικία, να υπάρχουν και εμπορικά καταστήματα, να υπάρχει μια κανονική γειτονιά για την οποία θα λέμε: "Να το. Μπορούμε να το κάνουμε και σε όλη την Αθήνα».

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 09/11/2015 - 22:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.