kam-omilia

Δεξίωση προς τιμή των νικητών και των διεθνών αποστολών παρέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στο δημαρχιακό μέγαρο. Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους του ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε το ρεκόρ συμμετοχών και εξήρε τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το ΣΕΓΑΣ για την άριστη διοργάνωση, που συμβάλει στην παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος του Αυθεντικού Κλασικού Μαραθωνίου.     

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη     

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί δρομείς και επισκέπτες της Αθήνας,

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την πόλη και την δημοτική αρχή της Αθήνας  για τη συμμετοχή σας στον 33ο Αυθεντικό Κλασικό Μαραθώνιο.  Στην κλασική και ιστορική διαδρομή που έλκει την καταγωγή της από την αρχαιότητα και μεταφέρει διαχρονικά το μήνυμα της ειρήνης, της άμιλλας, της αντοχής και της αλληλεγγύης.

Η Αθήνα αναδεικνύεται, με σταθερή πλέον ανοδική πορεία, σε αδιαφιλονίκητο διεθνές κέντρο του Μαραθωνίου με παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος.

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο αριθμό συμμετοχών και κάθε προσδοκία, φέτος φτάσαμε στο ρεκόρ των 43 000 συμμετοχών στην κλασική διαδρομή, στους λαϊκούς δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων και στους άλλους αγώνες.

Ένα δεύτερο ρεκόρ  έχουμε και με τη συμμετοχή 2 600 εθελοντών.

 Το δρομικό κίνημα που κάθε χρόνο αριθμεί όλο και περισσότερους  φανατικούς και αφοσιωμένους φίλους  αναδεικνύεται σε μια «γλώσσα» παγκόσμια και δημοκρατική. Προάγει την αλληλεγγύη και την βιώσιμη ανάπτυξη, αντιτίθεται στους αποκλεισμούς, υπερνικά τα εμπόδια στηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη.

 Εξίσου σημαντική με τη νίκη είναι και η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία – γιατί μην ξεχνάμε μέχρι το νήμα του τερματισμού «τρέχουμε όλοι μαζί».

 Η στενή συνεργασία ήταν και η προϋπόθεση της επιτυχημένης 33ης διοργάνωσης. Εγκαινιάσαμε τη στενότερη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ με την υπογραφή πενταετούς μνημονίου. Ξεκινώντας από φέτος φιλοδοξούμε και στοχεύουμε ο ρόλος του δήμου Αθηναίων να γίνεται ολοένα και ενεργότερος στην διοργάνωση της κορυφαίας αυτής αθλητικής εκδήλωσης. Βεβαίως και φέτος, συμβάλαμε με τις υπηρεσίες, τους εθελοντές, τους φορείς και με κάθε μέσο που διαθέτουμε για την επιτυχία του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου.

 Πήραμε επίσης την πρωτοβουλία ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να ενταχθεί στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών  για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων του ΟΗΕ.

 Οι στόχοι συγκλίνουν: ο Αυθεντικός Μαραθώνιος συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας – φέτος συγκεντρώνεται ένα ποσό περί το 1 εκατομμύριο ευρώ στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος – της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα προωθεί το μήνυμα της ενεργότερης εμπλοκής των πόλεων που διεκδικώντας δυναμικότερο και ουσιαστικότερο ρόλο δίνουν αμεσότερες λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.

  Ο Αυθεντικός, Κλασικός Μαραθώνιος είναι η μεγάλη, διεθνής δρομική διοργάνωση της πόλης Αθήνας που τα τελευταία χρόνια έγινε και πάλι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες και αναδεικνύεται σταθερά σε μια όμορφη, ασφαλή και ελκυστική πρωτεύουσα που γίνεται αυτόνομος προορισμός.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ραντεβού το 2016! 

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 09/11/2015 - 13:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.