KAM THRISK

Σημεία από το χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην ημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το θρησκευτικό τουρισμό. 

•Με την σταθερή πεποίθηση, ότι ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός ανάκαμψης της οικονομίας της Αθήνας και συμβάλλει δυναμικά στην  ενίσχυση της απασχόλησης καθώς και στην κοινωνική συνοχή, ο  δήμος Αθηναίων έχει ενσωματώσει την πολιτική του για τον τουρισμό στην ευρύτερη Στρατηγική του για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης. Η σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων δύο ετών, καθώς και το θετικό πρόσημο με το οποίο φαίνεται ότι κλείνει η φετινή τουριστική σεζόν, για την πρωτεύουσα αλλά και τη χώρα γενικότερα, επιβεβαιώνει ότι επενδύουμε και προχωράμε στον σωστό δρόμο.

•Άλλωστε, οι προϋποθέσεις για την Αθήνα, ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, ώστε να καταστεί στη συνείδηση όλων ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός, υπάρχουν και με το παραπάνω. Και αυτές θεωρούμε αποστολή μας να προβάλουμε, δημιουργώντας ένα όλο και πιο ελκυστικό περιβάλλον για τον επισκέπτη της πόλης. Τα θετικά αποτελέσματα, μάς δημιουργούν εύλογη ικανοποίηση αλλά βεβαίως δεν μας εφησυχάζουν.

 •Θεμελιώδες κεφάλαιο για την Αθήνα, είναι, ασφαλώς, η ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Κληρονομιά μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, που είναι ενσωματωμένη στον ιστό αλλά και στη σύγχρονη καθημερινότητα της πόλης. Και την οποία αναδεικνύουμε και πρέπει να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία και προς όλες τις κατηγορίες αποδεκτών των μηνυμάτων μας, προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα.

•Αναπόσπαστο τμήμα της κληρονομιάς αυτής είναι και τα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά μνημεία της Αθήνας. Πραγματικοί θησαυροί, μάρτυρες διαφορετικών εποχών, τεχνοτροπιών και δημιουργών. Τόσο από πλευράς ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, όσο και από πλευράς θρησκευτικού και προσκυνηματικού ενδιαφέροντος. Η οργανωμένη και στοχευμένη ανάδειξη και προβολή τους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξένων πολιτών, σε χώρες της Ευρώπης αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, που θα επιθυμούσαν να τα επισκεφθούν και να τα θαυμάσουν από κοντά. Ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός, άλλωστε, αποτελεί μία ειδική μορφή τουρισμού που ανθεί διεθνώς και προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών και περιηγητών. Η Ελλάδα, με όλον αυτόν τον πλούτο εκκλησιαστικών μνημείων και ξεχωριστών τόπων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να είναι κορυφαίος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 •Ως δήμος Αθηναίων, χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και είμαστε στη διάθεσή σας, για κάθε πιθανή συνεργασία και υποστήριξη στις δράσεις σας.     

•Η προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων και των τόπων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, εντάσσεται για τη δημοτική αρχή, στις ευρύτερες, νέες πρωτοβουλίες και στις καινοτόμες δράσεις που στοχεύουν στην εντονότερη παρουσία μας στη διεθνή αγορά.

•Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της ΕΑΤΑ και του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών (ACVB), υλοποιεί ένα μακροπρόθεσμο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης προορισμού όσο και σε επίπεδο προβολής και προώθησης του τουριστικού της προϊόντος στη διεθνή αγορά. 

•Γι αυτό και συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και τουριστικές διοργανώσεις και αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και διαθέσιμα κανάλια, επιχειρούμε να μεταφέρουμε τα θετικά μηνύματα της ιστορικής μας πόλης : τις επιλογές και τις εμπειρίες, που μπορεί να προσφέρει η Αθήνα στους επισκέπτες της, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

•Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα! Μια συνεργασία θα μπορούσε να φέρει θετικά και απτά αποτελέσματα, που θα ενισχύσουν περαιτέρω, την Αθήνα ως αυτόνομο τουριστικό προορισμό.

Ημερομηνία: 
Παρ, 30/10/2015 - 10:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.