KAMINHS MILANO 2

Σε διήμερο συνέδριο για το ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στα διατροφικά ζητήματα,που πραγματοποιείται στο Μιλάνο,στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EXPO Milano 2015 "Feeding the Planet Energy for Life",συμμετέχει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στο ρόλο των ευρωπαϊκών πόλεων στη διαμόρφωση μίας βιώσιμης διατροφικής πολιτικής για το μέλλον της Ευρώπης. Ο κ. Καμίνης περιέγραψε τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η Αθήνα, λόγω της οικονομικής κρίσης, την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και την έξαρση του προσφυγικού κύματος.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους ο δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτά τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, τόσο μέσα από τις δομές που ανήκουν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων - ΚΥΑΔΑ (Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κόμβος Αλληλοβοήθειας) όσο και μέσα από τη συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της αγοράς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε τα βήματα που ακολούθησε ο δήμος για το σχεδιασμό και την άσκηση πολιτικής για ένα βιώσιμο διατροφικό σύστημα στην Αθήνα, μέσα από το πρόγραμμα Urbact "Sustaianble Food in urban Communities", όπου εκπονήθηκε το Σχέδιο Δράσης για ένα βιώσιμο διατροφικό σύστημα στην Αθήνα. Αναφέρθηκε στη δημιουργία του Εργαστηρίου Διατροφικής Πολιτικής του δήμου Αθηναίων, το οποίο αποτελεί έναν πιλότο συμμετοχικής πολιτικής για τα διατροφικά ζητήματα.

Στην ομιλία του εστίασε το ενδιαφέρον στη δύναμη των πόλεων να αλλάξουν το διατροφικό σύστημα, μέσα από την αγοραστική δύναμη των κατοίκων και τις δημόσιες προμήθειες, τις συνέργειες μεταξύ δήμου και φορέων της κοινωνίας και της αγοράς, και το σχεδιασμό και εφαρμογή των σχετικών πολιτικών.

Τρία πρακτικά ζητήματα που έθιξε ο κ. Καμίνης ήταν η σήμανση των τοπικών προϊόντων και των τρόπων διάθεσής τους, η υποστήριξη για την αύξηση της βιολογικά καλλιεργούμενης έκτασης και η ανάγκη να επισημαίνονται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα σε όλη την αλυσίδα από την παραγωγή ως την κατανάλωση, ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τις επιλογές τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε στη συνάντηση κορυφής των δημάρχων και συνυπέγραψε το Σύμφωνο του Μιλάνου για τη Διατροφική Πολιτική στις Πόλεις - Milano Urban Food Policy Pact.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης παρέστη στην επίσημη τελετή της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, όπου παρουσιάστηκε το Σύμφωνο του Μιλάνο για τη διατροφική Πολιτική στις Πόλεις και μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon, o γενικός διευθυντής του Food and Agriculture Organization του ΟΗΕ και ο Πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας, κ. Σέρτζιο Ματαρέλα.

Το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη συνοδεύει η δημοτική σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Αστικής Βιωσιμότητας κυρία Λενιώ Μυριβήλη.

Ημερομηνία: 
Παρ, 16/10/2015 - 21:25

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.