__________

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ολοκληρώθηκαν με ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 71η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνιής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου, τη Βουλή των Ελλήνων ο αντιπρόεδρός της κ. Γ. Βαρεμένος και παρέστησαν ο  υπουργός Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Τη Ν.Δ. εκπροσώπησε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και το ΚΚΕ ο κ. Χρήςτος Κατσώτης. Παρέστη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Άγγελος Παπαλεξόπουλος. 

 

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, έκανε την εξής δήλωση:

Γ. Καμίνης: “Όπως είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης, “ήταν η πιο όμορφη, η πιο αλαφριά μέρα”. Ήταν μια μέρα γιορτής. Το ίδιο είναι και σήμερα. Θα πρέπει από δω και στο εξής, τη μέρα της Απελευθέρωσης της Αθήνας, να τη γιορτάζουμε ολοένα με μεγαλύτερη λαμπρότητα και συμμετοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί, εκείνο αυτό που γιορτάζουν είναι η λήξη του πολέμου. Επομένως, και του χρόνου όλοι πάλι μαζί”.

 

επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του δημάρχου Αθηναίων

Ημερομηνία: 
Δευ, 12/10/2015 - 15:35
ΣυνημμένοΜέγεθος
omilia athina12.10.2015.doc50.5 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.