mega

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη.

για την ένταση των προσφυγικών ροών 

Γ. Καμίνης: «Το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον ως προς το θέμα των ροών του προσφυγικού δεν το ξέρουμε αλλά μετά τις δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι αυτές οι ροές θα συνεχιστούν, τουλάχιστον, με τους ίδιους ρυθμούς. Κάτι που σημαίνει ένα τεράστιο βάρος για τη χώρα και ένα πρόβλημα που προφανώς δεν μπορεί να το λύσει μόνη της ούτε η Αθήνα χωρίς την υπόλοιπη Ελλάδα, ούτε η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και θα έλεγα ούτε η Ευρώπη χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο. Μετά από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας, για να μην πω τελείως εσφαλμένης πολιτικής στο προσφυγικό, αρχίζει να μπαίνει μία τάξη στο ζήτημα. Η Αθήνα δεν μπορεί να αντέξει μόνη της όλο το βάρος, γιατί αυτό το βάρος θα συντρίψει την πρωτεύουσα. Απαιτείται δίκαιη κατανομή. Το είδαμε το φαινόμενο με το Πεδίον του Άρεως μέσα στο καλοκαίρι. Παρεμβήκαμε, παραχωρώντας προσωρινά τον χώρο στον Ελαιώνα, όπου έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί μία πρότυπη δομή ανοιχτής φιλοξενίας. Θα πρέπει αυτό το βάρος να κατανεμηθεί εξίσου. Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους δημάρχους του λεκανοπεδίου, που με τον τρόπο τους προσφέρουν, ειδικά στα νότια προάστια, το Ελληνικό, ο Άλιμος, η Γλυφάδα, το παλαιο Φάληρο, και βεβαίως το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλαδέλφεια».

για τη μη διάθεση εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων

Γ. Καμίνης: «Το έχω ζητήσει αυτό για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν είχαμε τους 600 Σύρους πρόσφυγες στο Σύνταγμα. Υπάρχουν στρατόπεδα παροπλισμένα. Ανακοινώθηκε πριν από δέκα μέρες από την κυβέρνηση, ότι το στρατόπεδο Λιόση στη Φυλή θα δινόταν. Πάλι δεν έγινε τίποτα, χωρίς επίσημες εξηγήσεις. Αυτό που μάθαμε ήταν ότι κάποιοι πήγαν και έριξαν μπάζα στο δρόμο που οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο»

Δημοσιογράφος : «Ποιος δεν έδωσε το στρατόπεδο. Μας λέτε ότι έριξαν μπάζα. Άρα αυτό εμμέσως παραπέμπει στο δήμο, την τοπική κοινωνία».

Γ. Καμίνης: «Δεν θα κάνω εγώ τον ντετέκτιβ. Δυστυχώς η ιστορία έτσι έχει, τη στιγμή που βλέπω την κυβέρνηση να κάνει προσπάθειες πάρα πολύ φιλότιμες». 

για το εάν ο δήμος θα διαθέσει και άλλο χώρο

Γ. Καμίνης: «Κάποιοι χώροι έχουν διαμορφωθεί, σε ένα καθεστώς προσωρινότητας. Αυτό είναι το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχω με την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. προκειμένου να έχω μία σαφέστερη εικόνα ενός συνολικότερου σχεδίου. Ευρωπαϊκοί πόροι υπάρχουν, ευρωπαϊκή θέληση υπάρχει, πιστεύω και μέσα στη χώρα υπάρχει θέληση από την κυβέρνηση να πάμε γρηγορότερα». 

για τις πρωτοβουλίες ανάκαμψης της Αθήνας

Γ. Καμίνης: «Ο δήμος Αθηναίων έχει επιλέξει ένα τρίγωνο μέσα στην καρδιά της πρωτεύουσας, όπου θα παρέμβει εκεί συνολικά, από το φωτισμό, την παράνομη στάθμευση, τα τραπεζοκαθίσματα και τις πεζοδρομήσεις, μέχρι το πως θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων, το πράσινο, η λειτουργία των καταστημάτων. Είναι κάτι που θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα και αυτό όλο και θα επεκτείνεται».

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 11/10/2015 - 18:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.