bima

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και τους δημοσιογράφους Άρη Ραβανό και Αιμίλιο Περδικάρη.

Γ. Καμίνης στον “Βήμα Fm”: “Τα πολιτικά κόμματα να συζητήσουν σοβαρά για το μεταναστευτικό χωρίς ιδεοληψίες και αναθέματα».

Για τις εκλογές και το κράτος

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Η αδράνεια που χαρακτηρίζει τον κρατικό μηχανισμό στις εκλογές προκαλεί τεράστια προβλήματα. Είναι οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές από το 2011, χωρίς να βάλω τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο και το δημοψήφισμα. Λόγου χάρη το ΕΣΠΑ έχει ορίζοντα το τέλος του 2015. Πρέπει να έχουμε απορροφήσει τους πόρους. Όλα είναι στον αέρα. Κινδυνεύουν να χαθούν. Πρέπει να τρέξουμε να δούμε αν τυχόν μπορούμε, επί ζημία της χώρας, να πάμε στην επόμενη προγραμματική περίοδο¨.

Για το μεταναστευτικό

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "To μεταναστευτικό έχει μία παράμετρο πρώτα από όλα ηθικοπολιτική. Η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν χρέος, έναντι των προσφύγων, να μπορέσουν να τους φιλοξενήσουν, όπως επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η συνταγματική τάξη. Στα πρακτικά λέω ότι αυτό πρέπει να γίνει σε συνθήκες ισότιμης κατανομής της ευθύνης. Και σε επίπεδο ευρωπαϊκό μεταξύ των κρατών, αυτό υποστηρίζει η Ελλάδα και καλά κάνει, αλλά λέω ως δήμαρχος Αθηναίων και μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας. Δε βλέπω αυτή η δικαιοσύνη να τηρείται. Ξαφνικά ματαιώνεται η άφιξη του πλοίου που ήταν να πάει στην Θεσσαλονίκη. Χθες αποβιβάστηκαν 2,500 στον Πειραιά. Σήμερα πληροφορούμαστε για άλλους τόσους. Πως θα αντέξει η πρωτεύουσα αυτό το βάρος; Γιατί δεν έχουμε κάνει μια εξήγηση ότι αυτοί οι άνθρωποι κατευθύνονται αποκλειστικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Τι θα συμβεί τώρα που τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορά τους; Τι απαντήσεις έχουμε; Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα πάρα πολύ σοβαρό που θα το έχουμε μπροστά μας για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι ένα απλό προσφυγικό κύμα. Είναι και το ζήτημα αυτοί οι άνθρωποι που θα εγκατασταθούν και στις κοινωνίες που θα βρεθούν πως θα ενσωματωθούν. Καταλαβαίνετε τα προβλήματα που τίθενται";

Για το μεταναστευτικό και την προεκλογική περίοδο

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Δε ξέρω αν (ως ζήτημα) θα κυριαρχήσει. Πρέπει πάντως να συζητηθεί σοβαρά. Ούτε με ιδεοληψίες, ούτε με αναθέματα, κινητοποιώντας τα κατώτερα αντανακλαστικά του κόσμου. Πρέπει να συζητηθεί με τη σοβαρότητα που του αρμόζει, ως το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα μετά την οικονομική κρίση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δε θα συμβεί αυτό".

Ημερομηνία: 
Παρ, 21/08/2015 - 19:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.