skai

Σημεία συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

για το πλοίο με τους 2.500 μετανάστες που άλλαξε ρότα για Πειραιά

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Το πλοίο που πήγαινε στην Θεσσαλονίκη έφθασε τελικά στον Πειραιά. Δυόμιση χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες και πάλι στην Αθήνα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Μαθαίνουμε ότι μόλις έγινε γνωστό πως το πλοίο θα πάει στην Θεσσαλονίκη, έγινε μία σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μάλιστα συμμετείχε και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρουμε τι αποφάσεις πήραν, επειδή φρόντισαν να μην τις κάνουν γνωστές. Άκουσα τον κ.Φλαμπουράρη, παρουσιάζοντας το Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, να λέει ότι είναι ένα μικρό δείγμα. Μόνο μικρό; Μικρό και ανεπαρκέστατο. Το ζήτημα απαιτεί σοβαρότητα. Η Αθήνα δεν πρόκειται, από δω και πέρα, να ανεχτεί να γίνει ο τόπος προορισμού όλων αυτών των ανθρώπων, τους οποίους έχουμε ηθικό χρέος να βοηθήσουμε. Όλοι πρέπει ανάλογα με τις δυνάμεις μας να μοιραστούμε την ευθύνη. Εγώ έδωσα το παράδειγμα. Παραχωρήσαμε έως το τέλος του 2015 τον χώρο στον Ελαιώνα. Έθεσα συγκεκριμένα ζητήματα και χρονοδιάγραμμα στην επιστολή που έστειλα στον κ.Φλαμπουράρη και περιμένω απάντηση».

για το περιεχόμενο της επιστολής προς την κυβέρνηση

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Το πρώτο είναι ότι πρέπει, επιτέλους, η χώρα να αποκτήσει μία στρατηγική πάνω στο προσφυγικό ζήτημα. Το είχα πει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή το θέμα των 600 Σύρων προσφύγων που είχαν καταλύσει στην Πλατεία Συντάγματος. Τότε αποδείχθηκε περίτρανα ότι η χώρα είναι πλήρως διαλυμένη διοικητικά και δεν έχει καμία στρατηγική σ' αυτό το ζήτημα. Είχα πει ότι έρχονται τα χειρότερα και δυστυχώς ήρθαν τα χειρότερα. Πρέπει τώρα να πω ότι έρχονται ακόμα χειρότερα. Η χώρα είναι τελείως απαράσκευη. Μας το είπε ο ΟΗΕ. Ασχολούμαστε από το πρωί έως το βράδυ το πως θα λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το εσωτερικό πρόβλημά του. Η χώρα έχει ξεχάσει τι σημαίνει διακυβέρνηση».

για την διαχείριση του ζητήματος των μεταναστών από την Ευρώπη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "To 2009 κλήθηκα ως Συνήγορος του Πολίτη να μιλήσω στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έθιξα δύο θέματα: την κατάσταση στη δημόσια διοίκηση και το μεταναστευτικό, που είπα, τότε, ότι θα είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό θέμα των επομένων δεκαετιών. Ήδη έχουμε μπροστά μας μεγάλες ροές και θα είναι μικτές ροές προσφύγων και μεταναστών. Η άποψή μου είναι ότι σιγά - σιγά η διάκριση αυτή θα αρχίσει να εκλείπει. Θα έχουμε πληθυσμούς, που για πολύ σοβαρούς λόγους θα εγκαταλείπουν τις χώρες τους. Άρα είναι ένα ζήτημα πλανητικής εμβέλειας και διεθνούς σπουδαιότητας».

για την περαιτέρω ενασχόληση με την πολιτική και για το εάν είναι «αντιτσιπρικός»

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εγώ ούτε «αντιτσιπρικός» είμαι, ούτε «μετατσιπρικός». Κάνω τη δουλειά που μου αναλογεί και παίρνω θέσεις όταν χρειάζεται. Το είδατε με την παρέμβασή μας με τον κ.Μπουτάρη στο θέμα του δημοψηφίσματος. Η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι εξ ορισμού κεντρική πολιτική σκηνή και ο δήμαρχος Αθηναίων είναι υποχρεωμένος και να φροντίζει για την καθημερινότητα, αλλά και στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα να παρεμβαίνει».

Ημερομηνία: 
Παρ, 21/08/2015 - 01:55

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.