kam-innovathens

«Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, που φέτος είναι το τιμώμενο Μουσείο από την ICOM, αποτελεί ένα απτό παράδειγμα, ότι ακόμη και σε καιρούς οικονομικής κρίσης, ένας πολιτιστικός οργανισμός μπορεί να αποδειχθεί βιώσιμος και μάλιστα με σταθερή δυναμική ανόδου» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης κατά την ομιλία του σε Διημερίδα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με θέμα «Ψηφιακή Αειφορία, νέες προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι το Βιομηχανικό Μουσείο αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα, σύμβολα της δημοτικής αρχής, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, σ’ έναν χώρο που κατεξοχήν σχετιζόταν με το νέο, την Τεχνοπόλη, η οποία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους ψυχαγωγίας την Αθήνα και ο δημοφιλέστερος μεταξύ των νέων ανθρώπων.

«Η ανοδική πορεία του Μουσείου συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση και ανάδειξη νέων μοντέλων αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και τη διασύνδεση με την κοινωνική επιχειρηματικότητα καθώς και με άλλους τομείς της πραγματικής οικονομίας» είπε ο κ. Καμίνης.

Η επιτυχημένη πορεία του Βιομηχανικού Μουσείου στηρίζεται στα θετικά αποτελέσματα, καθώς πάνω από 40.000 άτομα έχουν επισκεφτεί το Μουσείο από το 2013, συνολικά 10.000 έχουν παρακολουθήσει ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα του, ενώ έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής σε μοναδικό τουριστικό πόλο έλξης με αύξηση κατά 70% στους ξένους επισκέπτες σε σχέση με περσινή εαρινή περίοδο.

Παράλληλα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προωθεί τη δικτύωση και τη συνεργασία με άλλα μουσεία και φορείς (ΠΙΟΠ, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ. ά.), ενώ οι δράσεις του ενσωματώνονται αρμονικά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Η Διημερίδα πραγματοποιείται 22 και 23 Μαΐου στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 και διοργανώνεται από  τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων INNOVATHENS το PostScriptum και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ). 

Ημερομηνία: 
Παρ, 22/05/2015 - 11:55
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ innovathens.odt10.97 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.