09 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014 22:00

10-12-2014:Πανδωδεκανησικό–Βραβείο Βασίλη Μοσκοβή

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη επιφανούς Συμιακού Λογοτέχνη και δωρητή του δήμου Αθηναίων Βασίλη Μοσκόβη, προκηρύσσει διαγωνισμό για το έτος 2014 για συγγραφείς Ιστορικών, Λαογραφικών, Γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων (συνολικά ή ενός νησιού).

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν εκπονήσει μελέτη  με θέμα την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων, ώστε να κριθούν από την αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου να γίνει η απονομή του βραβείου την άνοιξη του 2015.

Οι μελέτες μπορούν να υποβληθούν έως 31 Ιανουαρίου 2015 στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, 106 79 Αθήνα), Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης με την ένδειξη «Για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη». Επίσης οι μελέτες μπορεί να αποσταλούν στην πιο πάνω διεύθυνση και ταχυδρομικώς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο «Δωδεκανησικό Σπίτι», στο τηλ. 210 51 51 541 (Υπεύθυνη κ. Κατερίνα Τσάμη).

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Κώστα Αγαπητίδη – Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συμαίων «Ο Πανορμίτης»

2. Μηνά Αλεξιάδη – Καθηγητής Λαογραφίας του Ε.Κ.Π.Α.

3. Σεβαστή Κυπραίου – Μέλος της Ένωσης Συμαίων «Ο Πανορμίτης»

και Εμμανουήλ Περσελής – Καθηγητής Θεολογικής του Ε.Κ.Π.Α., ο οποίος θα αντικαθιστά σε περίπτωση κωλύματος οποιοδήποτε μέλος της επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη από τον ΟΠΑΝΔΑ και να την κατεβάσουν στην ιστοσελίδα του www.opanda.gr  ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr .

Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€.

Ο Βασίλης Μοσκόβης, δώρισε το 1990 στο Δήμο Αθηναίων το Σπίτι και τη Συλλογή του, όπου παρουσίαζε με θέμα την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση της Δωδεκανήσου. 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας, ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 1996 τη συνέχιση του έργου του Βασίλη Μοσκόβη, ανακαίνισε εξωτερικά το κτίριο και άρχισε να οργανώνει ειδικές ξεναγήσεις, τόσο στους ενδιαφερόμενους για την επιστημονική μελέτη, όσο και σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τροφοδοτώντας τους νέους μας με λαογραφικά στοιχεία που σιγά σιγά εκλείπουν, μεταφέροντας τους αυτούσιο το κλίμα της Δωδεκανήσου.