09 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2014 07:00

31-10-2014: 32ος Μαραθώνιος Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας, που πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 35.000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ πέρα από κάθε προηγούμενο είναι και ο αριθμός των εθελοντών που  στηρίζουν με την εργασία τους, την κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαιρετίζοντας τη διεξαγωγή του 32ου Κλασικού Μαραθωνίου αναφέρει στο μήνυμα του: «Ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν αποτελεί απλώς το κορυφαίο και πιο μαζικό αθλητικό γεγονός της πόλης. Είναι παράλληλα ένα σημαντικό γεγονός, που την καθιστά σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να στηρίζει όλο και πιο πολύ τον Μαραθώνιο, με στόχο οι διεθνείς συμμετοχές να γίνονται κάθε χρόνο όλο και πιο πολλές. Τα φετινά μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ευκαιρία για την προβολή και προώθηση της Αθήνας, ως αποκλειστικού τουριστικού προορισμού».

Η εκκίνηση των 42 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 9 το πρωί στον Μαραθώνα και ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.       

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 07.50  από τη Λ. Αμαλίας στο ύψος της αλέας Ζαππείου και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 08.50 από τη  Λ. Αμαλίας στο ύψος της αλέας Ζαππείου και ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και επιμέρους αθλητικές διοργανώνεις για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται ότι λόγω της διεξαγωγής του αγώνα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένα σημεία και απαγόρευση στάθμευσης.    

Ο δήμαρχος Αθηναίων , κ. Γιώργος Καμίνης, στις 20.00,  θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν διεθνών μαραθωνοδρόμων, αθλητικών παραγόντων, εκπρόσωπων της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (ΑΙΜ)  και εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με την ευκαιρία της λήξης του 32ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών 2014. Η δεξίωση θα δοθεί στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου (Αθηνάς 63).