Κοινωνικά_πάνελ

Ενώπιον ενός πολύ μεγάλου ακροατηρίου, κυρίως νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε το πρόγραμμα Επιχειρώ Κοινωνική, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο The Hub Events, στα κάτω Πετράλωνα.

«Ο δήμος Αθηναίων, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών δήμων και μεγάλων πόλεων, αφού έκανε πρώτα συστηματική μελέτη, προχωρά  σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων άμεσα υλοποιήσιμων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με στόχο, όπως είπε, «την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, αλλά και την δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Οι δράσεις μας παντρεύουν το καλό με το βιώσιμο».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, τόνισε τη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα δεν απαντά σε όλα τα θέματα της κρίσης, ωστόσο μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη συμβολή στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε περίοδο οξείας κρίσης.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Μπρούλιας, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αλέξης Γαληνός, παρουσίασαν αναλυτικά το περιεχόμενο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων, που περιλαμβάνει  μια σειρά δράσεις για άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρηματιών που έχουν ήδη ξεκινήσει ή ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από τον Δήμο, όπως ανέφερε ο κ. Γαληνός, θα είναι οι εξής: εργαλεία αξιολόγησης και καθοδήγησης κοινωνικών επιχειρήσεων, εξειδικευμένες υπηρεσίες στήριξης όπως συμβουλευτική, πρακτική εξάσκηση, διαγωνισμοί ιδεών, δικτύωση με δυνητικούς εταίρους και φορείς χρηματοδότησης από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών πρωτοβουλιών και εγχειρημάτων, όπως ο Michael Thornton (Skoll Scholar), Luigi Martignetti (REVES), Chiara Donadoni, Jean Michel Richard (Siel Bleu), οι οποίοι μετέφεραν την διεθνή εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μέσω απευθείας μετάδοσης μέσω Internet,  τις πολιτικές των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, στις οποίες αναφέρθηκαν τα στελέχη τους κ. Κωνσταντίνος Γεώρμας και κ.  Διονύσης Τσαγκρής.

Ο επίκουρος Kαθηγητής του ΤΕΙ Αθηνών, κ. Γαβριήλ Αμίτσης, αναφέρθηκε στα ευρήματα μιας σημαντικής έρευνας που έκανε για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων και ο κ. Απόστολος Ιωακειμίδης στην πολιτική της ΕΕ για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα θερμό για το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, όπου έγινε η παρουσίαση κοινωνικών επιχειρήσεων όπως η Σχεδία, η Αμφιτρίτη,  το Hub Athens , το ‘Μπορούμε’ και η ‘Gnosis’. H κυρία Αναστασία Ανδρίτσου του Βρετανικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην σειρά σεμιναρίων ‘Impact Series’, που έχει στόχο να διαδώσει την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή του κοινού στον διάλογο, μέσα από ερωτήσεις για πρόσθετες πληροφορίες ή –ακόμα- και τοποθετήσεις για το πώς βλέπουν οι πολίτες τον ρόλο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη που αναμένουν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Συντονιστές στα πάνελ της εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι κ. Γιάννης Ριζόπουλος καθώς και η κα Έλενα Παπαδημητρίου.

Ο κ. Αλ. Γαληνός κατέληξε ότι αξίζει να στηρίξει η Αθήνα το κοινό που ενδιαφέρεται και να αναδείξει τους/τις κοινωνικούς επιχειρηματίες, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης ενός αναπτυξιακού εργαλείου, που είναι ταυτόχρονα και κοινωνικό.

Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην εκδήλωση 

Ημερομηνία: 
Παρ, 27/09/2013 - 09:00
ΣυνημμένοΜέγεθος
Ομιλία δημάρχου Αθηναίων στην παρουσίαση του προγράμματος "Επιχειρώ κοινωνικά"48.31 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.