20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2013 14:00

17-09-2013: Η Αθήνα μετατρέπεται σε μία πόλη από πεταλούδες

Μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Σόλωνος, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια πόλη από πεταλούδες, οι πολίτες της πρωτεύουσας προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό -υπό την προτροπή «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο»- κολλώντας άσπρες, χάρτινες, πεταλούδες, ανάμεσα στις οδούς Ακαδημίας και Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πεταλούδες είναι ένα αισθαντικό σύμβολο της μεταμόρφωσης. Από τη στιγμή που βγαίνει από το κουκούλι της, έχει να αντιμετωπίσει καταιγίδες, βροχές, καύσωνες, ρύπανση, καθώς και την απώλεια του φυσικού της περιβάλλοντος. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες πετάει ανάμεσα μας για να σκορπίσει χρώματα και χαρά στον κόσμο. Ο καλλιτέχνης, Milan Rai, τις χρησιμοποιεί ως σύμβολο αγνής μεταμόρφωσης και ελπίδας. Πιστεύει πως ο καθένας σαν μία πεταλούδα έχει τη δύναμη να μεταμορφωθεί  και όταν αυτή η αλλαγή ολοκληρωθεί συλλογικά, τότε είναι που θα μπορέσουμε να δούμε να πραγματοποιούνται θαύματα.

Η όλη εκδήλωση επενδύεται μουσικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Ώρα: 17.00- 21.00