LaikhSyspeirwsi

Την υποκρισία της δημοτικής αρχής Αθήνας που από τη μία τάχα κόπτεται να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία και ραδιοφωνία, και από την άλλη ο ίδιος ο δήμαρχος επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που κινητοποιούνται ενάντια σε διαθεσιμότητα και απολύσεις, κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Επεσήμανε ότι ο δήμαρχος Καμίνης χαρακτήρισε με δηλώσεις του απαράδεκτες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της παιδείας φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους κατηγορήσει ότι την …ξεχαρβαλώνουν. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η δημοτική αρχή αρνείται να κάνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση στα σχολεία της πόλης, για την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών (αναλαμβάνουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων), για τις ελλείψεις σε δασκάλους (π.χ. ειδικοτήτων στα ολοήμερα) σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας, σε καθαρίστριες, σε υποδομές, βγάζοντας λάδι την κυβερνητική πολιτική αυτή ακριβώς που ξεχαρβαλώνει με όλους τους τρόπους την εκπαίδευση.     

Εξάλλου σε συζήτηση για τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2012, ο Νίκος Σοφιανός επεσήμανε ότι τα στοιχεία της διοίκησης του δήμου αποτυπώνουν τις καθαρά αντιλαϊκές επιλογές της, ενώ εξελίσσεται ο προϋπολογισμός ακόμα χειρότερα για το 2013. Υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή έβαλε πλάτη ώστε να περάσει η πολιτική της κεντρικής διοίκησης για γενικευμένη φορομπηξία, σφαγή μισθών και δικαιωμάτων, απολύσεις και παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών. Ανέφερε χαρακτηριστικά το γεγονός ότι στο σύνολο των εσόδων του δήμου, το 65% προήλθε από παράβολα, τέλη και πρόστιμα. Οι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε περαιτέρω, ουσιαστικά  με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου που έτσι κι αλλιώς με δηλώσεις του επιζητεί «οικονομική αυτοδυναμία» για τους ΟΤΑ άρα δυνατότητα επιβολής και νέων φόρων.

Ο Νίκος Σοφιανός  στάθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα όπως τη μείωση κατά 45 εκατ. του μισθολογίου που προέκυψε και από απολύσεις, στα μόλις 2 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για έργα  αντί των προϋπολογισθέντων 23,7, στην παραπέρα μείωση δαπανών για βασικές κοινωνικές υποδομές π.χ. τα 23,8 εκατ. που δόθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου αντί των προϋπολογισθέντων 32,3. Στάθηκε και στο γεγονός ότι στα στοιχεία που παρουσίασε η δημοτική αρχή δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά για τα Δημοτικά Ιατρεία, μια τόσο κρίσιμη υποδομή που έπρεπε να υποστηριχτεί με κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου να προσφέρει στο λαό της Αθήνας. Υπογράμμισε εξάλλου το γεγονός ότι με ευθύνη και της δημοτικής αρχής η επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές από 5 εκατ. το 2010, μειώθηκε στα μόλις 1,624 εκατ. το 2012.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα υποβάθμισης των υπηρεσιών προς το λαό, έθιξε και το γεγονός ότι είναι ακόμα στον αέρα πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών η φιλοξενία των οποίων εγκρίθηκε στους παιδικούς σταθμούς του δήμου καθώς ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.        

Τέλος σε ειδική συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο μπρος στο επαπειλούμενο από την κυβέρνηση κλείσιμο του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84», τόνισε την ανάγκη να παραμείνει σε λειτουργία με διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζομένους του

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.