anakiklosi2

Αναγνωρίζοντας την αξία της ανακύκλωσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην καθημερινότητα όλων των πολιτών της Αθήνας, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΕΣΕΔ), διοργανώνουν Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2013, στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται  με τη συμμετοχή  των μελών της ΕΣΕΔ, δηλαδή των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης,   παρέχοντας τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί για την ανακύκλωση και τα σημαντικά οφέλη της στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, κάθε Σύστημα θα υποδέχεται τους πολίτες και θα τους ενημερώνει για το πώς μπορούν να συμμετέχουν σωστά και χωρίς κόπο στη διαδικασία της ανακύκλωσης και θα λύνει κάθε απορία τους, όπως:

•             Πώς μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν σωστά και αποτελεσματικά τον μπλε κάδο; Ποια υλικά δέχεται ο μπλε κάδος;

•             Με ποιο τρόπο ανακυκλώνονται οι μπαταρίες;

•             Τι γίνεται με τα παλιά οχήματα και πώς διαγράφονται;

•             Πού καταλήγουν τα άχρηστα ελαστικά οχημάτων; Πώς γίνεται η διαχείρισή τους και τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι θέλουν να απορρίψουν παλαιά  ελαστικά;

•             Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να ανακυκλώσουν τις ογκώδεις ηλεκτρικές  συσκευές και τις άχρηστες μικροσυσκευές και λάμπες τους;

•             Πως γίνεται η ανακύκλωση των συσσωρευτών;

•             Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία αξιοποίησης των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων και των συσκευασιών τους;

Ξεχωριστή συμμετοχή αποτελεί  το περίπτερο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+ ATHENS BIOWASTE, που εφαρμόζει πιλοτικά τη χωριστή συλλογή και κομποστοποίηση  των υπολειμμάτων τροφών σε σπίτια και εστιατόρια. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δ/νση Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να μεταδοθεί το μήνυμα της Ανακύκλωσης σε όλους τους επισκέπτες, προτρέποντάς τους να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους και να πάρουν την προστασία του περιβάλλοντος στα χέρια τους.

Στις δράσεις συμμετέχει ο  Ευπαλίνος  με μια ημερίδα με κεντρικό μήνυμα : H ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣOS! 

Oι φωνές των μαθητών θα ενωθούν με στόχο να στείλουν όσο πιο μακρυά μπορούν το μήνυμά τους.

Από εκείνη την ημέρα και για έναν ολόκληρο χρόνο, η συναυλία αυτή θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε από σχολείο σε σχολείο… από πλατεία σε πλατεία... από τόπο σε τόπο… το μήνυμα των παιδικών φωνών να διαδοθεί όλο και πιο μακριά,  ταράζοντας συνειδήσεις μέσα από το τραγούδι τους...  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν λύσεις!

Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω δράσης, μια εικαστική ομαδική δημιουργία θα γιγαντώνεται, δημιουργώντας το πρώτο και μεγαλύτερο εικαστικό Δάσος, που σκοπός του θα είναι να συλλέξει όσο μεγαλώνει, τόσο και περισσότερα χρήματα, για την ενίσχυση περιβαλλοντικών σκοπών.

Την επόμενη χρονιά, σε μια Ημερίδα/Εκδήλωση, εκπρόσωποι των σχολείων και τοπικών φορέων θα συμμετέχουν στον απολογισμό της δράσης. Τέλος, η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των χρημάτων που μαζεύτηκαν, στους αποδέκτες τους.

Στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Ανακύκλωσης  την Τετάρτη, 5 Ιουνίου (21.00 μμ), Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος Imam Baildi, στην Τεχνόπολη , με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Δήμος Αθηναίων και τα εγκεκριμένα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί το πρωτότυπο αυτό Φεστιβάλ για να ενημερωθεί για την ανακύκλωση από εκείνους που την κάνουν πράξη!

Γιατί:

Η ανακύκλωση είναι πολιτισμός!

Η ανακύκλωση είναι  τρόπος ζωής!

Η ανακύκλωση αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης!

Τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, είναι τα εξής (αλφαβητικά):

•             ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ- για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

•             ΑΦΗΣ ΑΕ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών)- για ηλεκτρικές στήλες

•             ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης)- για συσκευασίες

•             ΕΔΟΕ Αστική Εταιρεία (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος)- για οχήματα

•             ΕCOELASTIKA ΑΕ (Eναλλακτική Διαχείριση Μεταχειρισμένων Ελαστικών)

•             ΕΛΤΕΠΕ ΑΕ (Ελληνική Τεχνολογία Περιβάλλοντος)- για λιπαντικά  έλαια

•             ΚΕΠΕΔ ΑΕ (Κέντρο Εναλλακτικής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης)- για συσκευασίες λιπαντικών ελαίων

•             ΣΥΔΕΣΥΣ ΑΕ (Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών)- για συσσωρευτές oχημάτων και βιομηχανίας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2013

3-6 Ιουνίου 2013

Τεχνόπολις (Κεντρική Αυλή και στο κτίριο Νέοι Φούρνοι)

Ώρες και μέρες διεξαγωγής:

Δευτέρα 03/06: 18.00-22.00

Τρίτη 04/06, Τετάρτη 05/06, Πέμπτη 06/06: 10.00 - 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Σημ.: Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν  να φέρουν μαζί τους για ανακύκλωση τις ηλεκτρικές μικροσυσκευές τους.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

press@athens-technopolis.gr,

Ευπαλίνος: 210 8982572-3, nea@efpalinos.gr, info@efpalinos.gr

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ημερομηνία: 
Παρ, 31/05/2013 - 12:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.