03 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012 08:00

02-111-2012: Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης… στο Κέντρο Τεχνών

Την έκθεση «Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης…»,  φιλοξενεί από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου,  το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση που διοργανώνουν  ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, παρουσιάζονται, τεχνικές, τεχνοτροπίες και ρεύματα που επηρέασαν την τέχνη και την καλλιτεχνική παράδοση της Κρήτης.     

Σε ότι αφορά στην ξενάγηση της έκθεσης, υπακούει σε μια αλυσιδωτή εξιστόρηση έργο με έργο και παράδειγμα με παράδειγμα, που υποδηλώνει τον αισθητικό λόγο όπως αυτός προωθείται και εξελίσσεται από το σχέδιο, τη σύνθεση και το χρώμα, όπως αυτά έχουν εφαρμογή στη χαρακτική, την τοπιογραφία, το πορτρέτο, καθώς και στις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην εποχή μας, όπως ο ρεαλισμός, ο σουρεαλισμός, ο συμβολισμός, ο εξπρεσιονισμός, οι κατασκευές και τα κόμικς. Το σύνολο των έργων προσφέρει μια τεκμηριωμένη γνώση, χαρίζει χρώματα, βοηθά την αισθητική του καθενός από μας, του κάθε θεατή, σε μια αντίληψη σύγχρονη, δημιουργική και πρέπουσα που προάγει τον πολιτισμό στη γενικότερη και στην ευγενέστερη μορφή του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 46 καλλιτεχνών μεταξύ άλλων των Γιάννη Μιγάδη, Γιάννη Παρμακέλη, Λευτέρη Κανακάκι, Γιώργου Κουνάλη, Γιάννη Λασιθιωτάκη, κ.ά. (επισυνάπτεται λίστα των καλλιτεχνών).

Εγκαίνια:  Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ώρα: 19.30

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028. Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                           

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

 Δευτέρα κλειστά