skaitv

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Λυριτζή .

Διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος από τη Χρυσή Αυγή

Γ.Κ.: Εκπέμπουμε ένα μήνυμα ότι η χώρα λιμοκτονεί, και αυτό είναι λάθος. Η χώρα περνάει μια βαθιά οικονομική κρίση, υπάρχουν συμπολίτες μας που χρειάζονται τη στήριξη μας. Αυτό πρέπει να γίνεται διακριτικά, όχι με φαμφάρες και πανηγύρια, για να προστατεύσουμε και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων οι οποίοι προσέρχονται για να πάρουν τα τρόφιμα. Και δεν καταλαβαίνω, επίσης, κάτι άλλο. Πως γίνεται αυτό με «ξένα κόλλυβα». Δηλαδή, που ήσαν οι κύριοι αυτοί στα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης όλον αυτόν τον καιρό; Όταν ο κάθε Έλληνας προσφέρει από το υστέρημα του, αυτοί περίμεναν να πάρουν την κρατική επιχορήγηση; Λεφτά των φορολογουμένων; Και με αυτά να κάνουν δωρεάν φιλανθρωπία; Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Και δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο ακόμα, να σας πω την αλήθεια. Αυτό το διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και ξένων. Πρώτα απ’ όλα, εγώ δεν το βρίσκω καθόλου χριστιανικό αυτό, όταν οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, και, κατά δεύτερο λόγο, καθόλου πολιτικό. Είναι μια εσφαλμένη πολιτική κίνηση. Το να δίνουμε τρόφιμα σ’ αυτόν που πεινάει, μεταξύ άλλων, βοηθάει και στο να τον κρατήσουμε από το μικρο-έγκλημα. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν; Και θα ζητάμε ταυτότητα στον άνθρωπο που πεινάει; Δηλαδή, για του δώσεις ένα κομμάτι ψωμί, θα του ζητάς στοιχεία ταυτότητας; Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με όλα αυτά. Να μη χρησιμοποιούμε την κοινωνική αλληλεγγύη για να κάνουμε πολιτική προπαγάνδα».

Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αθήνα

Γ.Κ.: «Τα κέντρα υποδοχής δεν τα δημιουργούν οι δήμοι. Τα δημιουργεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Απλώς είπα, ότι ο δήμος της Αθήνας πρέπει να δώσει το παράδειγμα σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δεχθεί να δημιουργηθεί στα όρια του ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Κέντρο φιλοξενίας, εννοείται αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και επίκειται η απέλαση τους. Αυτό ακριβώς είπα, ότι ο δήμος της Αθήνας πρέπει να δώσει το παράδειγμα, ούτως ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, να μην επικρατήσει η λογική, το πρόβλημα ας είναι μακριά απ’ την αυλή μας και ας πάει στην αυλή του γείτονα, γιατί είναι ένα θέμα που αφορά όλη τη χώρα, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης».

ΔΗΜ: Έχετε κάνει και αντίστοιχη συζήτηση με το Υπ. Δημόσιας Τάξης ή το ΥΠΕΣ;

Γ.Κ.: Έχουμε κάνει μια ανεπίσημη συζήτηση με το κ. υπουργό και περιμένω πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά εκφράζοντας το δήμο της Αθήνας, νομίζω ότι όλοι οι Αθηναίοι θα συμφωνήσουν ότι πρέπει να δώσουμε εμείς το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και οι άλλοι. Έχει ένα μεγάλο πρόβλημα η Αθήνα και πρέπει να αφαιρέσει το επιχείρημα από άλλους κακόπιστους, ότι «δεν θα λουστούμε εμείς το πρόβλημα της Αθήνας». Η Αθήνα θα λύσει, θα συμβάλλει και αυτή με τον τρόπο της στη λύση αυτού του προβλήματος».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 02/08/2012 - 13:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.